To znowu ja, ten beznadziejny phpamator z kolejnym beznadziejnym problemem. (chyba powinienem zmienić nick z "phpamator" na "beznadziej")

Otóż kod tworzący listę który dostałem w spadku jest tak skonstruowany, że żeby w jakiś sensowny sposób go poukładać musiałbym go napisać chyba od zera toteż postanowiłem zajść go "od tyłu" albo może raczej od przodu czyli zamiast grzebać w kodzie zmienię kolejność po stronie przeglądarki.
Zacząłem więc od wyszukania wszystkich niezbędnych elementów no i wrzuciłem je do tablicy.
Nie mogę sobie jednak poradzić z samym ich ułożeniem w/g np pierwszej litery nazwy.
jQuery(document).ready(function(){ var alfa = []; function order(){ var alfaArr = []; jQuery('.layered-navigation,.option-block').each(function(){ alfaArr.push(jQuery('.layered_navigation,.option-block', this).html()); alfaArr.push(jQuery(this)); alfa.push(alfaArr); //tu pojawia się problem z sortowaniem //tu znajduje się nazwa po której chciałbym poukładać elementy: jQuery('.layered_navigation,.option-block').find('div span').html(); //ale nie mam pojęcia jak to zrobić :) alfa.sort(); }) } // na kliknięcie uruchamiam funkcję order() która wybiera elementy i ładuje je nieuporządkowane do tablicy alfaArr jQuery('#alfaBtn').on('click', function(){ order(); // wrzucam spowrotem elementy do diva "filter-block" for(var i=0; i<alfa.length; i++){ jQuery('#filter-block').append(alfa[i][1]); } // Po wykonaniu czyszcze tablice alfa = []; }) });
tu przykład jak wygląda jeden z elementów: (pogrubione to moja wartość w/g której chciałbym posortować)
W tej chwili każdorazowe kliknięcie powoduje tylko przesuwanie się listy czyli to co jest na początku po kliknięciu przechodzi na koniec i tak mogę sobie klikać i patrzeć jak mi się przesuwają elementy po ekranie

Podpowiedzcie jak to zrobić proszę.