Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pobranie obrazka strony przy wklejeniu linka na fb
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
iki
Witam
Szukałem w Internecie informacji na temat jal sprawić by prxy wklejeniu linka na fb pobrany był konkretny obraz. Znalazłem informację, że należy dodać tak meta og:image. Tak zrobiłem:

1. <meta property="og:image" content="http://www.stronad.pl/img/bglogo.jpg">
  2. <meta property="og:image:type" content="image/jpg">

Niestety fb nadal nie pobiera zawartości. Więc znalazłem informacje, że należy wejść na stronę support facebooka i tam"odświerzyć" link. Facebook zwraca następującą informację:

The 'og:image' property should be explicitly provided, even if a value can be inferred from other tags.

Przecież mam podany bezpośredni link do obrazka więc jest on jasno zdefiniowany. Ktoś wie co pomoże?
Pyton_000
no to może podasz adres strony...
iki
Dzięki za odzew pyton_000
www.dietmind.pl
viking
Może zrób z tego poprawny dokument. Przed html masz wrzucony div z informacją o cookie.
iki
Hmm mam wiele divów przed znacznikiem html. Tak mnie uczono pisać w php... Mam je przenieść niżej do sekcji body i to pomoże? Jestem na wyjezdzie i zmiana w kodzie na telefonie to nie lada wyzwanie więc mógłbyś mi powiedzieć czy o to chodzi? Skoro divy w "echo" na górze strony ponad selcją html wyświetlały mi się normalnie nie sądziłem że może mieć to jakieść znaczenie przy czym innym.
viking
Ciekawe gdzie cię tak uczono. Strona ma kupę błędów i jej parsowanie przez boty i przeglądarki to kwestia przypadku. Dokument w podstawowej formie ma mieć doctype - html > head i body a nie kod osadzony jak popadnie.

https://validator.w3.org/check?uri=www.diet...ine&group=0
nospor
Cytat
Tak mnie uczono pisać w php...
Tak, na pewno...
Takich kwiatkow
Kod
<div>
  <center>
</div>
  </center>

tez cie uczono pisac w php?
iki
Dziękuję za zawsze potrzebne słowa krytyki.

Przeniosłem wszystko do seksji body tak jak wskazaliście alecto nie pomogło... :/ czy to rzeczywiście coś z tagiem meta og:image? Przecież jest w porządku
trueblue
Komunikat jest generowany na podstawie zacache'owanej wersji strony.
Dopisz do adresu np.: ?fb=123123123213 i pobierz ponownie.
Pyton_000
przeciez działa.
trueblue
Bo właśnie wczoraj przed napisaniem tego postu zastosowałem to o czym napisałem.
Pyton_000
A ja przed napisaniem użyłem debugera od fb wink.gif
trueblue
Ja też.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.