function grab_page($site){ $ch = curl_init(); curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, TRUE); curl_setopt($ch, CURLOPT_USERAGENT, $_SERVER['HTTP_USER_AGENT']); curl_setopt($ch, CURLOPT_TIMEOUT, 40); curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIEFILE, "cookie.txt"); curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, $site); return curl_exec ($ch); curl_close ($ch); } function post_data($site,$data){ $datapost = curl_init(); curl_setopt($datapost, CURLOPT_URL, $site); curl_setopt($datapost, CURLOPT_TIMEOUT, 40000); curl_setopt($datapost, CURLOPT_HEADER, TRUE); curl_setopt($datapost, CURLOPT_HTTPHEADER, $headers); curl_setopt($datapost, CURLOPT_USERAGENT, $_SERVER['HTTP_USER_AGENT']); curl_setopt($datapost, CURLOPT_POST, TRUE); curl_setopt($datapost, CURLOPT_POSTFIELDS, $data); curl_setopt($datapost, CURLOPT_COOKIEFILE, "cookie.txt"); return curl_exec ($datapost); curl_close ($datapost); } //login($url,$postinfo); $html1 = str_get_html(iconv("iso-8859-2","UTF-8",post_data('link','post=przyklad'))); //nie dawałem konkretnego linku bo przy każdym tak działa. $html2 = str_get_html(iconv("iso-8859-2","UTF-8",grab_page('link')));
ogólnie funkcja grab_page działa dobrze bo zapisuje mi do zmiennej, ale post_data jakoś dziwnie mi działa, zapiszę do zmiennej $html1 nie dając ani echo, print etc. a mimo wszystko wyświetla mi kod html.