Jestem w trakcie pisania warunków i mam pierwszy problem.
include('db.php'); $result = $mysqli->query("SELECT * FROM prognoza WHERE wtemperatureMax BETWEEN 22 AND 28 AND wtime=1562277600"); //$result = $mysqli->query("SELECT * FROM prognoza WHERE wid_miasto =2 ORDER BY id ASC LIMIT 1"); while($row = mysqli_fetch_array($result)) { //temperatura if ($row['wid_miasto'] = 1) { } else if ($row['wid_miasto'] = 2) { } else if ($row['wid_miasto'] = 7) { } else{ // instrukcje, gdy wszystkie warunki nie są spełnione } }
Nie wiem dlaczego nie spełnia się ten warunek.
Powinien być napis wysyłany zostaje email do dębna a jest do choszczna.
Czy da się coś takiego zrobić?
Na tym przykładzie:
Temperatura jutro w jednej z miejscowości wyniesie od 22 do 25 stopni. W związku z tym dla mieszkańca tej miejscowości zostaje wysłane powiadomienie o treści np. We wtorek w m. Dębno temperatura powietrza wyniesie tyle i tyle.
W bazie danych będę przechowywał adresy email oraz np.miejscowości lub powiaty i na podstawie zapytania z bazy danych do odpowiednich ludzi zostaną automatycznie wysłane wiadomości.
W cronie planuję odświeżanie np. co godzinę i sprawdzanie warunków.
Może ktoś coś takiego widział i może mnie nakierować.
Kod do wysyłania email
$kontakt_imie = 'Tytuł'; $kontakt_nazwisko = 'Nazwa'; $kontakt_email = 'adres@email'; $kontakt_wiadomosc = 'tekst wiadomości'; if( $kontakt_imie == true ) { $nadawca = $kontakt_email; $odbiorca = "adresyemail@zbazy"; $client_ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR']; $email_tresc = "Imie: $kontakt_imie \nNazwisko: $kontakt_nazwisko \nEmail: $nadawca \n\nWiadomość: \n\n$kontakt_wiadomosc \n\nIP: $client_ip \n\n"; { } else { } }