Mam trochę nietypowy problem - chociaż nie wiem do końca, co jest NIE TAK - Coś nie działa.
Więc tak: serwis na pierwszy rzut oka działa OK - loguje się przez login i hasło..., chociaż nie rozpoznaje RÓL, reszta danych zapisanych w sesji działa, wyświetlając potrzebne dane.
ALE: gdy chcę odświeżyć stronę [np. przez F5 lub Enter w pasku adresu] bądź przejść z innej strony na tą, gdzie są dane zalogowanej osoby, wywala mi Pustą stronę lub formularz logowania.
Oto mój kod - wiem, że jest jeszcze nie dopracowany, ale przedstawiam go w takim stanie w jakim go sam testuję:
{ $login = $_POST['login']; $password = $_POST['password']; $logowanie = "SELECT * FROM logowanie WHERE login='$login' and password='$password'"; $result = mysqli_query($link,$logowanie); if($result) { $count = mysqli_num_rows($result); if($count==1) { $_SESSION['zalogowany'] = 'tak'; $_SESSION['login'] = $login; $_SESSION['role'] = $role; ////Rola użytkownika if($role == 0) { echo '<div>Udało się zalogować jako User | ZALOGOWANY: '.$_SESSION['login'].' <a href="logowanie.php?wyloguj='.$_SESSION['login'].'">Wyloguj</a></div>'; $results = mysqli_query($link,"SELECT * FROM logowanie"); while($row = mysqli_fetch_array($results)) { } } ////Rola administratora else if($role == 1) { echo '<div>Udało się zalogować jako Admin | ZALOGOWANY: '.$_SESSION['login'].' <a href="logowanie.php?wyloguj='.$_SESSION['login'].'">Wyloguj</a></div>'; $results = mysqli_query($link,"SELECT * FROM logowanie"); while($row = mysqli_fetch_array($results)) { } } } else { echo '<p>Nie udało się zalogować. Wróć do <a href="index.php">STRONY GŁÓWNEJ</a> aby się zalogować.</p>'; } } else { } }
Prośba o pomoc. A