Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z nie działającym skryptem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Login
Witam!
Mam taki problem. Zrobiłem sobie taki skrypt który by poberał z strnoki pewną informację
  1. <?php
  2. $cb = fopen(&#092;"http://www.clanbase.com/claninfo.php?wars=1&cid=922565&lid=1796\", \"r\");
  3. $cyt = fread($cb, 9999999);
  4. $rank = strstr(&#092;"$cyt\", \"Rank:\");
  5. $rank1 = substr($rank, 9, 2);
  6. $rank2 = str_replace(&#092;"<\", \"\", \"$rank1\");
  7. print &#092;"Nr: <b>$rank2</b> \";
  8.  
  9. ?>

I w tym przypadku powinno pisać "3" I jak sprawdzam to na komputerze przez Apache to mi to działa ale jeśli wrzucę to na FTP to nie działa. Jaka może być tego przyczyna? Że na komputerze działa na FTP już nie, a FTp obsługuje php
wozek_t
A coś bliżej? Jakieś komunikaty o błędach. Rozumiem że po przerzuceniu na FTP odpowiedznie prawa na skrypcie php są ustawione.

Ja bym najpierw wyrzucił na ekran to co bedzie w zmiennej $cyt i jak bedzie ok, dopiero puściłbyjm reszte kodu.
Login
Wogóle nie ma nic Biala strona. Dopiero jak zmiejszę liczbę jaką ma przeczytać do 7999905 to przeczyta mi, ale około 4.096 znaków, a ja potrzebuję żeby mi czytało wszystkie znaki z tej strony. A atrybuty mam ustawione na 777
Pigula
po pierwsze to nie jestem pewien ale czy fread nie ma ograniczenia do 64K znakow? choc naprawde nie jestem pewien a po drugie jak juz masz freada to jako rozmiar uzyj filesize moze pomoze
Login
A jak można użyć filesize do sprawdzenie strony internetowej? I jak sprawdzam na komputerze to skrypt działa a na FTP nie
borec
a tak?

1. <?php
  2. $cyt = file_get_contents('http://www.clanbase.com/claninfo.php?wars=1&cid=922565&lid=1796');
  3. $rank = strstr(&#092;"$cyt\", \"Rank:\");
  4. $rank1 = substr($rank, 9, 2);
  5. $rank2 = str_replace(&#092;"<\", \"\", \"$rank1\");
  6. print &#092;"Nr: <b>$rank2</b> \";
  7.  
  8. ?>
Login
Działa
Wielkie dzięki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.