Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Bezpieczne Przekierowanie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
GhostOD
Chce zrobic strone w html/php przy czym chce zabezpieczyc tak strone zeby nie mozna bylo pobierac stron html na dysk. W index.htm zrobilem ramke do pliku index2.php i chce zeby w tym pliku bylo przekierowanie do strony w htmlu tak zeby nie mozna bylo sie dowiedziec z wczesniejszego zrodla na jakiej stronie sie jest (z indexu wiemy ze jest przekierowanie do index2.php - a zrodel skryptow nie widzimy - wiec od index2php juz nie wiemy jakie sa dalsze strony).

Jak pisze w index.php:
Kod
<?php
header("Location: strona.htm");
?>

to jak pobieram index2php pierwszym lepszym programem to mi sie sciaga strona.htm. Jak zrobic zeby sie ona nie pobierala (zeby sie pobrala jakas pusta strona)?

PS: Sorry za troche pogmatwane pytanie. cool.gif
xardas
Nie da się.
Radarek
Dla mnie sprawa jest prosta: skoro moja przegladarka potrafi pobrac strone, zdjecia i pokazac mi to to nie widze zadnych przeszkod zebym nie mogl zapisac takiej stronki [i podejrzec jej kodu] na dysku. Logiczne? Wiec niech nikt sie nie łudzi ze mozna cos takiego zrobic.
SongoQ
NIE DA SIE I TYLE smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.