Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ioncube fukncja dl()
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kubiasty
Witam!
Skopiowałem pewnien skrypt na serwer i po instalcji wyświetliło mi się że jest on zakodowany programem ioncube. Wiec ściągnąłem sobie paczkę z plikiem który to odkodowywyje, wysłałem plik oraz prośbę do admina aby mi zainstalował plik ioncube_loader. Lecz on odpisałam że nic nie będzie instalował ohmy.gif DZIWAK!

Wiec poszukałem manualnej instalacji i znalazłem takie coś :
W pozostałych sytuacjach, należy skorzystać z ładowania dynamicznego (tzw. "runtime loading") - odpowiedni kod php, dodawany automatycznie do zakodowanego pliku wynikowego wczyta loader za pomocą funkcji dl(), a następnie uruchomi dalszą, zakodowaną część skryptu.

I teraz wchodze przez przeglądarkę do helpa wyświetla mi się Extensions Dir: . (/home/xxx/public_html)
Relative Path: /../../../home/xxx/public_html/

I co mam zrobić z tą funkcją aby mi odkodował skrypt?
vieri_pl
Trzeba dodac w php.ini jedną linijke kodu exclamation.gif! Czemu admin tego nie zrobi !? A co do manualnej instalacji, nie wiem czy jest na to jakiś sposób sam aby korzystać z zakodowanych plików musiałem dodac pollecenie w php.ini...
mike
Złe forum!

Przenoszę na php Pocz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.