Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Polecenie do otwierania zamiast include()
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Coolmax
Szukałem, szukałem i nic nie moge wymyślić. Jak mógłby wyglądać kod, który, po submicie, jeżeli 3 pola nie są wypełnione wyświetla (dokleja u góry) "Nie wszystkie pola są wypeł...", a jeżeli są wypełnione + kliknięcie dodaj zostaje wyświetlony tekst "Dziękujemy, za dodanie ..." include tu by był dobry gdybym też chciał ten tekst "dokleić", a ja chcę go wyświetlić w tym samym oknie, pod tym samym adresem, ale żeby tamtego formularza już nie było. Mam nadzieję, że da się napisać ten skrypt bez parametrów adresu smile.gif
crash
No przecież takich przykładów jest pełno na forum. Zwykła kombinacja if + empty() z tablicą _POST....
cadavre
  1. <?php
  2.  
  3. if($_POST['pole1'] == "" || $_POST['pole2'] == "" || $_POST['pole3'] == "") {
  4. echo "Nie wypełniłeś wszystkich pól!";
  5. }
  6. else {
  7. co ma zrobić jeśli wsz. jest uzupełnione
  8. echo "Dziękujemy za dodanie wpisu!";
  9.  
  10. ?>
  11.  
  12. <TUTAJ TREŚĆ STRONY Z FORMULARZEM>
Coolmax
Cytat(cadavre @ 2006-01-08 17:31:21)
  1. <?php
  2.  
  3. if($_POST['pole1'] == "" || $_POST['pole2'] == "" || $_POST['pole3'] == "") {
  4. echo "Nie wypełniłeś wszystkich pól!";
  5. }
  6. else {
  7. co ma zrobić jeśli wsz. jest uzupełnione
  8. echo "Dziękujemy za dodanie wpisu!";
  9.  
  10. ?>
  11.  
  12. <TUTAJ TREŚĆ STRONY Z FORMULARZEM>

mam prawie identycznie, tylko chcę, aby "Dziękujemy" nie było wyświetlane nad formularzem, jak to ma miejsce w przypadku "Nie wypełniłeś wsz. pól", ale jako nowy kod html, ale nie w nowym oknie.
cadavre
A ten formularz ma być jeszcze widoczny?

Bo jeśli nie to możesz w tym echo() wsadzić kody strony, który chcesz mieć widoczny po wypełnieniu poprawnym i dodać na końcu (zaraz po echo) funkcję exit; .
Coolmax
myślę, że to jest to, ale jak wstawić w echo długi kod html, który ma mnósto cudzysłowii itp.?

/Ok mam, przecież nie trzeba echo, żeby wyświetlić kodu winksmiley.jpg

1. ...
  2. else {
  3. ?>
  4. kod html
  5. <? exit;
  6. ...

A żeby nie zaczynać nowego wątku: Jakby można było napisać skrypt, który jeśli wykryje że w polu email jest nazwa, np. test, albo test@test wyświetli tekst "upewnij się, czy to jest prawidłowy adres", a komunikat byłby nie wyświetlany, np. po test@test.pl, jak tu zastosować zmienne?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.