Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: zakrecony z SSL
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
devint
Hej

Czytam sobie najrozniejsze posty na forum, manual php i im wiecej czytam tym bardziej zakrecony jestem.

1) Mam Apache bez ssl dla windows czy to znaczy ze nie uda sie na nim nawiazac polaczenia szyfrowanego?

2) Wlasnie wlaczylem w php.ini extension=php_openssl.dll i phpinfo wyraznie mi pokazuje ze modul ssl jest odpalony. Czy mimo ze mam openssl dla php nie uda sie utworzyc polaczenia szyfrowanego bo server nie obsluguje tego?

3) Czy polaczenie szyfowane przez openssl jest uwazane za bezpieczne czy jest to po prostu ssl dla ubogich ktorzy nie moga sobie pozwolic na verisign (bez obrazy)?

4) Mam hosting na ktorym php jest skompilowany z openssl ale server ssl wymaga doplaty (podobna sytuacja jak pyt 1 i 2) czy jest sens zeby sie przesiadac na server z ssl ?

5) Jak bardzo uzycie ssl spowolni dzialanie skryptow np logowania czy rejestracji dla 20-25 uzytkownikow (w tym samym czasie)?

6) Jezeli znasz dobry tutorial na temat polaczen szyfrowanych najlepiej po angielsku bardzo prosze o podanie do niego linka.

7) Dobry tutorial to taki, ktory Ty przeczytales i pomogl Ci zrobic to, to i tamto a nie tutorial ktory wlasnie wyszukales dla mnie na http://www.tutorialized.com/tutorials/ czy gdziekolwiek indziej.

Bardzo prosze o rozjasnienie mi tego a nie odsylanie do wyszukiwarki, jesli wszystko co mozesz napisac to "wpisz w google" prosze zebys zignorowal ten post i oszczedzil mi czasu na czytanie.

pozdr
Pigula
Ad 1. jak nie obsluguje to nie obsluguje
Ad 2. tego zbytnio nie rozumiem ale wydaje mi sie ze apache musi i tak obsugiwac ssl'a pozatym zawsze mozesz sprawdzic.
Ad 3. jest bezpieczny
Ad 4. to zalezy czy ci jest potrzebne ssl na stronie bo jak nie to nie widze potrzeby zalezy od strony
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.