<form method="post" action="lata.php"> <table width="412" border="0"> <tr> <td width="150" bgcolor="#eeeeee">Ilość lat</td> <td width="90"> </td> <td width="150" bgcolor="#eeeeee">Rok</td> </tr> <tr> <td><input type="text" size="10" maxlength="4" name="lat" /></td> <td align="center"><input type="submit" value="oblicz" /></td> <td><input type="text" size="10" maxlength="4" name="rok" /></td> </tr> </table> </form> <?php $data = 2005; $lat = $_POST['lat']; $rok = $_POST['rok']; if($lat != 0 && $lat <= $data) { $wyniklat = $data - $lat; } else { if($lat >= $data) } ?>
i teraz po wpisaniu w input 'lat' oblicza mi rok urodzenia i wyświetla poniżej i mam pytania:
1. Jak zrobic by wynik $wyniklat był wyświetlany w inpucie 'rok'?
2. Jesli napisze jeszcze odwrotna funkcje która bedzie obliczła lata po wpisaniu roku co musze dodac by np. wpisuje w 'lat' 0 a wpisaniu roku obliczył mi lata w inpucie 'lat', i teraz kasuje wartośc w inpucie 'lat' wpisuje wartosc w 'rok' i oblicza mi lata. Chodzi mi oto by w zalezności cz w latach czy w rok jest wpisana jakas wartośc po wcisnieciu submit w jednym albo drugim wyslwietlała się wartość.
Prosze o jakies naprowadzenie pozdrawiam i dzieki

Poprawiłem
~mike_mech