mam następujący problem, przytoczona niżej strona jest fragmentem skryptu sklepu, jednak po moich przeróbkach efekt jest następujący: po dodaniu 1 produktu do koszyka jest wszystko ok, w koszyku jest wyświetlany produkt, jednak po powrocie do sklepu i dorzuceniu jeszcze jednego produktu jest on zapisywany w bazie danych lecz w koszyku na stronie jest widoczny jedynie pierwszy produkt z bazy danych. Oto plik: (ze względu na duża wielkość wyciąłem pewne nie istotne rzeczy - mam nadzieję że nieistotne)
<? $i=0; $j=0; require("Cart.php"); DBinfo(); Brand(); Root(); //przypisanie numeru ID userowi if ($num == "0") { commonHeader("$Company","Zobacz zawartość koszyka"); blueFont("Arial","Twój koszyk jest pusty <br><br>"); } else { commonHeader("$Company","Zobacz zawartość koszyka"); blueFont("Arial","Twój koszyk zawiera następujące produkty:<br><br>"); //tabelka $CUI=$row[0]; $CII=$row[1]; $CIQ=$row[2]; $CDa=$row[3]; $CCI=$row[4]; $IIS=$row2[0]; $IIN=$row2[1]; $IID=$row2[2]; $IIC=$row2[3]; $ICa=$row2[4]; $ISC=$row2[5]; $III=$row2[10]; //tabelki wyswietlajace dane z bazy $i++; } } while ($j < $i) { $total=$total+$To[$j]; $j++; } //podliczenie kosztów całkowitych i formularze ?>
próbowałem tą pętle zrobić po swojemu jednak jeśli w bazie jest więcej niż jeden produkt to wywala błąd mysql_result(): Unable to jump to row 1 on MySQL result index 9 in /home..... mimo że następne pozycje są zapisane w bazie danych, oto moja przeróbka:
<?php for ($x = 0; $x < $ilosc; $x++) { for ($xy = 0; $xy < $ilosc2; $xy++) { //dalsza część kodu wyswietlajaca dane pobrane z bazy } } ?>
byłbym wdzięczny za pomoc bo sam nie moge dać rady
pozdrawiam