Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] jak zamienić znak plusa (+) w zmiennej?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Szmiglo
Pytanie jak w temacie (i jak w opisie tematu ;p)
Gdy wysyłam dane (np. blablabla+lol) za pomocą GET do innej strony, dostaję wynik bez plusa (blablablalol)
Jaki znak w php jest używany do zamiany znaku (funkcyjnego?) plusa w normalny znak?

ps. Jaką "komendę" przekazać headerem() żeby wymusić pobieranie pliku? Używałem Location: ale nie sprawdza się we wszystkich wypadkach
mike
Cytat(Szmiglo @ 7.06.2006, 12:24 ) *
Pytanie jak w temacie (i jak w opisie tematu ;p)
Gdy wysyłam dane (np. blablabla+lol) za pomocą GET do innej strony, dostaję wynik bez plusa (blablablalol)
Jaki znak w php jest używany do zamiany znaku (funkcyjnego?) plusa w normalny znak?

Przejrzyj funkcjie zawarte w tym dziale: URL
Takich rzeczy nie przekazuje się przez GET

Cytat(Szmiglo @ 7.06.2006, 12:24 ) *
ps. Jaką "komendę" przekazać headerem() żeby wymusić pobieranie pliku? Używałem Location: ale nie sprawdza się we wszystkich wypadkach

I znów manual: header()
mike
Cytat(erix @ 7.06.2006, 17:44 ) *

Echh, a co niby jest w linku ode mnie? Jak myslisz po co go dałem? Żeby autor znalazł właśnie tę funkcję.
Miałem na myśli to że takich dziwolągów unika się w adresach URL i raczej przekazuje się je prze POST.
erix
mike_mech, przepraszam, nie zauwazylem pierwszego linka (OT: swoja droga, duzo lepiej by bylo je podkreslic)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.