Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] system wymiany banerow
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
matiszostak
jak zrobic system wymiany banerow
slash12345
Wymiana bannerów powinna korzystać ze scentralizowanej bazy danych, można np. zrobić to techniką wyświetlenie za wyświetlenie:
1. Na czyjejś stronie jest umiejscowiony banner-klient który przy każdym wyświetleniu wrzuca swój wpis do MySQL ew. zwieksza jakieś pole.
2. Banner-serwer wyświetla banner okreslona ilość razy, zmniejscając liczbę w bazie danych. Kiedy się wyczerpie, wyświetlane sa inne bannery.
Możemy dać też współczynnik, np 2 za 1 czy coś takiego.
matiszostak
a najlepiej by bylo zrobic baner na bazie danych smile.gif no a ja by tak zrobilem ze np: za 2 wyswietlenia mojego jest 1 jego/jej smile.gif

<2>
a jaki czeba to tego uzyc kod
slash12345
Nigdy nie pisałem systemu wymiany bannerów, ale postaram się stworzyć jeden. Kiedy skończę, wypostuję go tutaj. A tymczasem zapraszam do obejrzenia nowej porcji statystyk. Nie Przenosić, W Tym Poście Będzie Tekst, Edytuję Go Usuwając Te Statystyki.

Liczba zapytań: 524
434 zapytań z zadeklarowanym językiem Polskim
---Przeglądarki
Mozilla (Generyczne): 463
Firefox: 386
Opera: 68
Internet Explorer: 58 (Wolałbym tu widzieć zero)
Flock: 12
Konqueror: 11
Avant Browser: 7 (Nakładka na IE)
Safari: 1 (Patrz: Macintosh)
Inne: policzcie sobie tongue.gif
2 zapytania pochodziły z przeglądarki identyfikującej się jako "general" - prawdopodobnie IE z "Alexa Toolbar"

---Systemy operacyjne
Microsoft Windows (Generyczne): 479
Windows XP / NT: 475
Windows 98: 4
Inne systemy Windows: brak/niezidentyfikowano
_Linux: 39 (z tego 27 z zadeklarowaną platformą X11)
|-----+Ubuntu: 12 (z tego 3 Kubuntu)
|-----+Debian: 3
|-----+Gentoo: 2
|-----+Fedora: 2
Macintosh: 1

Nie przenosić proszę, tu będzie tekst.
Ludvik
Sorry, ale nie wytrzymałem...

Po pierwsze, formułuj swoje pytania poprawnie. Czy wklejenie tekstu do worda czy oo.org to taki problem? Nie sądzę, żeby w słownikach dało się znaleźć słowo czeba... Jesteśmy na polskim forum i staramy się pisać poprawnie. Uwierz mi, że mało komu chce się rozszyfrowywać taki tekst...

Po drugie, liczysz że podyktujemy Ci całe rozwiązanie? Tak się składa, że tutaj pomagamy przy rozwiązywaniu problemów, a nie piszemy gotowe rozwiązania. Pytasz się jaki kod użyć? Pewnie napisany w php, a do tego jeszcze działający. Czy używanie google boli? Zapytania takie jak "skrypt wymiany bannerów" oraz "własny system wymiany bannerów" dają wystarczające wyniki, żeby móc sprawdzić dostępny na stronach kod...

To nie pierwszy taki temat...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.