Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] błedy na nowym serwerku (sesja)
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Gość_żaba_*
witam

przeniosłem serwisik na inny serwer i pojawia mi się taki komunikat:

Kod
Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/zaba/public_html/start.php:1) in /home/zaba/public_html/meta.php on line 3

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/zaba/public_html/start.php:1) in /home/zaba/public_html/meta.php on line 3

i z tego co widze to chodzi o to, że przed rozpocząciem sesji zostały wysłane jakieś nagłówki do przeglądarki, ale to nie jest możliwe bo na samym początku strony mam:

1. <?php
  2. ob_start(gz_handler);
  3. ?>

więc żadnych innych nagłówków nie wysyłam :|

co może być przyczyną ? Na poprzednim serwerku działało dobrze
nasty
Cytat
output started at /home/zaba/public_html/start.php:1

moze w pierwszej linji przed <?php jest spacja
  1. [spacja] <?php
  2. [.....]
  3.  
  4. ?>
Gość
Cytat(nasty_psycho @ 18.07.2006, 10:19 ) *
  1. [spacja] <?php
  2. [.....]
  3.  
  4. ?>

niestety - nie ma... :/
Gość_żaba_*
Cytat(nasty_psycho @ 18.07.2006, 10:19 ) *
  1. [spacja] <?php
  2. [.....]
  3.  
  4. ?>

Kicok
Cytat

To sobie otwórz źródło strony i sprawdź co się znaduje przed tymi błędami php. Na pewno jakaś spacja, tabulator czy enterek.
Gość_żaba_*
no i właśnie to jest najleepsze - otwieram źródło i jest tam na samym początku jakiś dziwny "kwadracik" ale jak otwieram plik php to tam nic nie ma, nie moge nic skasować :/ nie ma ani spacji ani entera ani NIC :/

nie mam pojęcia co tu zrobić. A może to coś z tym serwerem jest nie tak ? skoro na innym działało :/
strife
Cytat(Gość_żaba_* @ 18.07.2006, 19:07 ) *
no i właśnie to jest najleepsze - otwieram źródło i jest tam na samym początku jakiś dziwny "kwadracik" ale jak otwieram plik php to tam nic nie ma, nie moge nic skasować :/ nie ma ani spacji ani entera ani NIC :/

nie mam pojęcia co tu zrobić. A może to coś z tym serwerem jest nie tak ? skoro na innym działało :/

Może edytor w którym piszesz dodaje ten kwadracik na początku, spróbuj zapisać ten plik innym edytorem, np. PsPAD'em smile.gif
PhoenixPL
Też miałem taki preblemi na serwerze cal.pl i udało mi sie go rozwiązać tak ze jak sie połaczyłem z serwerem to znalazłem taki folder na nim jak sessions, nadałem mu chmody na 777 i po tym zabiegu wszystko działało ładnie i pięknie winksmiley.jpg
Ludvik
Może to być spowodowane, że otwierasz pliki kodowane UTF_8, a edytor którego używasz dodaje znak BOM na samym początku pliku. Spróbuj zmienić kodowanie. Jak to poskutkuje, to zmień edytor na taki, który nie dodaje tych 3 bajtów...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.