Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: php i MySQL - od czego zacząć?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
yasmin
Witam. Mam problem, chcialam napisac program do obslugi videoteki, ktory bedzie zapisywal wszystkie dane dotyczace wypozyczen, bedzie mial w sobie baze danych wypozyczajacych itp. Moj problem polega na tym ze nigdy nie pisalam czegos takiego i nie wiem od czego zaczac... oprogramowanie mam juz zainstalowane i teraz zastanawiam sie co najpierw; baze stworzyc czy interfejs w php? Bede wdzieczna za kazda odp.

Przepraszam za lamerski post ale w ogole nie mialam stycznosci z php i nie wiem czy ma to jakies znaczenie jesli np najpierw stworze baze a potem interfejs do niej blinksmiley.gif
Athlan
Hmmm... to za 1 razem szybko tego nie napiszesz... polecam naukę na webcity.pl
Gość
Dziekuje, napewno zerkne. Nie twierdze ze napisze szybko, kilka stron z kursami juz znalazlam. Jesli chodzi o MySQL to moge powiedziec ze go znam, mialam z nim przez pewien czas stycznosc.A bardzo zalezy mi na odpowiedzi na pytanie:

Cytat(yasmin @ 21.07.2006, 08:21 ) *
... i teraz zastanawiam sie co najpierw; baze stworzyc czy interfejs w php?

czy to ma jakies znaczenie?
Lonas
Najpierw zaprojektój baze
Gość
Dzieki smile.gif
adi2005
No napewno trochę czasu minie. Zależy czy ma to być serwis tak dla siebie czy bardziej oficjalny. Bo jesli bardziej oficjalny to musi działać szybko i być łatwy do aktualizowania. Wiec trzeba będzie (albo i inie) poprogramować na obiektach ale to nie koniecznie.
Polecam jakieś ksiazi typu "Praktyczne skrypty..." lub interenet ale jeśli masz na wydanie ok stówke lepiej kupić ksiązki bo tam jest wszystko bardziej poukłądane.
Ale radze. Jak stawiałem pierwsze kroki z php to miałem na uwadze bardziej samo programowanie a nie od razu tak spore przedsiewzięcia. To tak jak byś jako dziecko nie umiał chodzić a chciał jeździć na rowerze winksmiley.jpg

Ale spoko. Wszystko przed Tobą! Ale napewno kilka miesięcy się zejdzie.....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.