Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Skrypt, trudny - atak !
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
abdinippp
Cześć.
Mam problem, otóż w jest stronka np;
www.immortal.o7.pl - która ma interfejs niby Tibii, ale wysyla wszystkei swoej zgłoszenia na mail'
Czy da sie napisać jakiś skrypt, badź program, aby tysiące razy skrypt wykonywał "nacisskanie" "loguj" i wysyłanie na jego mail'a pustych formularzy ?
Czy mozan zrobić taki skrypt, co trzeba potrafic, i czy ktos by mnie nauczył ?
kszychu
A po co Ci wysyłanie pustych formularzy i to na dodatek tysiące takich?
Narazie przenoszę na właściwy dział. później zastanowię się co z tym postem zrobić.
shpyo
Cytat(abdinippp @ 14.08.2006, 14:55 ) *
Cześć.
Mam problem, otóż w jest stronka np;
www.immortal.o7.pl - która ma interfejs niby Tibii, ale wysyla wszystkei swoej zgłoszenia na mail'
Czy da sie napisać jakiś skrypt, badź program, aby tysiące razy skrypt wykonywał "nacisskanie" "loguj" i wysyłanie na jego mail'a pustych formularzy ?
Czy mozan zrobić taki skrypt, co trzeba potrafic, i czy ktos by mnie nauczył ?

[ot]
Skorzystałeś z "usług" tej strony i hakneli Twoje konto?
CZYTAJ REGULAMIN TIBII!
[/ot]

da się taki skrypt napisać.
skowron-line
no ale napewno maja sprawdzanie czy pola w formularzu sa wypelnione
Athlan
on chce miotacz maili napisac chyba smile.gif

no sory, dam mu (pisane z palca... moga być błędy)

1. <?php
  2. $header = "Reply-To: $mailnFrom: $mailnX-Sender: $mailnX-Priority: 3nReturn-Path:nContent-Type: text/html; charset=windows-1250n";
  3.  
  4. for($i = 0; $i < $count; $i++)
  5. {
  6. mail($mail, $topic, $text, $header);
  7. }
  8. ?>

dopasuj sobie smile.gif

troche nieetyczne praktyki ale cóż tongue.gif
nazihipi
Athlan chciałbym, aby spamerzy takimi skryptami sie posługiwali cool.gif
Babcia@Stefa
Ehh... może lepiej jak by nikt niedawał kodów które masowo wysyłają emaile bo może jakiś "noob" wejść, skopiować kod i zacząć spamować.
Czyli jednym słowem tak powstają spammerzy dry.gif

Dziękuję, Babcia@Stefa
Lee
Mhm tak patrze na ten skrypt i doszedłem do wniosku, że ta pętla nie ma końca i po odpaleniu pliku index.php z tymże skyrptem w przeglądarce może pojawić się komunikat, że nie wykryto zakończenia skryptu. Ja tak miałem jak walnąłem przekierowanie w index.php do pliku innego, a z tego innego pliku dałem header('Location: index.php'); oczywiście błąd niezamieżony i niechcący winksmiley.jpg

btw. Babcia@Stefa byle n00b może napisać taki skrypt więc nawet jak by go tutaj nie było to i tak by ktoś go napisał...to jedna z prostszych rzeczy sleep.gif trudniej napisać kod który dajesz w treści emaila i on coś psuje smile.gif
Balon
no to ja bym sobie zrobil to w javascripcie + ajax - dajesz np do wyslania 5 tysiecy maili - skrypt wysyla po 100, i wykonujesz to 50 razy ;]
Babcia@Stefa
Cytat(Lee @ 14.08.2006, 14:37 ) *
Mhm tak patrze na ten skrypt i doszedłem do wniosku, że ta pętla nie ma końca i po odpaleniu pliku index.php z tymże skyrptem w przeglądarce może pojawić się komunikat, że nie wykryto zakończenia skryptu. Ja tak miałem jak walnąłem przekierowanie w index.php do pliku innego, a z tego innego pliku dałem header('Location: index.php'); oczywiście błąd niezamieżony i niechcący winksmiley.jpg

btw. Babcia@Stefa byle n00b może napisać taki skrypt więc nawet jak by go tutaj nie było to i tak by ktoś go napisał...to jedna z prostszych rzeczy sleep.gif trudniej napisać kod który dajesz w treści emaila i on coś psuje smile.gif

Fakt że skrypt łatwy, ale dla początkującego który nigdy niesłyszał o takim czymś jak "php" to nawet będzie trudno wklejić kod do pliku (chociarz to lekka przesada biggrin.gif), ale początkujący bez wcześniej styczności z php niewierze aby napisał taki skrypt.

@edit

Może przy pomocy manuala biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.