Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]Validacja W3C i sesje
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Lee
Mam problem, z validacją na http://validator.w3c.org, otóż jak sprawdzam mój skrypt na serwerze domowym to przechodzi on validacje, ale jak walnąłem go na serwer to mi pokazuje 6 błędów związanych z sesją. Chodzi, że dodaje &PHPSESSID=(id_sesji) przy każdym url'u, a & jest niepoprawne i powinno być & w linkach. Da się to jakoś poprawić ?

Przykład blędu
Cytat
Warning Line 22 column 47: cannot generate system identifier for general entity "PHPSESSID".
...href="articles.php?mod=show&id=1&PHPSESSID=fb5ffd99ea076c54988c5d38de5f30
An entity reference was found in the document, but there is no reference by that name defined. Often this is caused by misspelling the reference name, unencoded ampersands, or by leaving off the trailing semicolon (winksmiley.jpg. The most common cause of this error is unencoded ampersands in URLs as described by the WDG in "Ampersands in URLs".
(...)

Da się temu jakoś zaradzić ? (nie mam dostepu do pliku php.ini na serwerze, ale mam dostep do cpanelu więc może tam coś się ustawia, albo .httaccess) sadsmiley02.gif worriedsmiley.gif
Ja_Szczur
php.pl ;]
Lee
Działa sposób opisany przez camela (w komentarzu - pierwszy od dołu)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.