Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PSNews
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
misieko
witam mam problem z psnews poniewaz na stronie mojej pojawił sie taki błąd co zle zrobiłem.

Warning: main(news\PSNews 1.1 ews/show.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/sites/yoyo.pl/g/a/garuo/index1.php on line 89

Warning: main(): Failed opening 'news\PSNews 1.1 ews/show.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sites/yoyo.pl/g/a/garuo/index1.php on line 89

dziękuje za pomoc.
Wieviór
Prosta interpretacja błędu, nawet php nie trzeba umieć, brakuje pliku show.php
misieko
sprawdziłem na serweze jest ten plik
Ive
ale zapewne folder sie inaczej nazywa... nie mozesz dawac normalnej spacji tylko trzeba pisac %20 ... tak mi sie przynajmniej wydaje
Wieviór
Cytat(misieko @ 18.08.2006, 16:14 ) *
Warning: main(): Failed opening 'news\PSNews 1.1 ews/show.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sites/yoyo.pl/g/a/garuo/index1.php on line 89

Nie wiem jak to tam wygląda z kodu, ale to wygląda mi na błąd.
misieko
juz poprawiłem ale madal jest ten błąd.

Warning: main(news/functions.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/sites/yoyo.pl/g/a/garuo/news/pliki/news/show.php on line 8

Warning: main(): Failed opening 'news/functions.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sites/yoyo.pl/g/a/garuo/news/pliki/news/show.php on line 8

Fatal error: Call to undefined function: confload() in /var/www/sites/yoyo.pl/g/a/garuo/news/pliki/news/show.php on line 9

a skrypt na stronie wygląda tak
<?
$newspath = "news";
include("news/pliki/news/show.php");
?>
loonger
a czy przypadkiem nie powinno byc:
  1. <?php
  2. $newspath="news/pliki/news/"
  3. ?>

strzelam biggrin.gif
Wieviór
Cytat(loonger @ 18.08.2006, 19:34 ) *
a czy przypadkiem nie powinno byc:
  1. <?php
  2. $newspath="news/pliki/news/"
  3. ?>

strzelam biggrin.gif

To nie to, z tego co pamiętam z psnews, to akurat jest dobrze.

Masz tam functions.php na serwerze? show.php go potrzebuje i jakby go nie może znaleść.

EDIT: Prawda, prawda, prawda!
misieko
nie tak nie moze być poniewaz nie pokazuje się nic tak jak bym nic nie dodał.
a to kawałek instrukcji .

Aby
umieścić skrypt na stronie, należy wkleić na niej poniższy fragment kodu:

<?
$newspath = "news";
include("$newspath/show.php");
?>
Wieviór
hmn, czyli show.php już Ci działa, a masz w katalogu news functions.php?
misieko
tak mam
tu jest moje gg 1567592 zeby nie zaśmiecać forum
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.