mam maly problem... chce aby automatycznie przy dodawaniu autora naglowka i tresci dodawana byla data formatu
rok miesiac dzien , godzina
no i mam odpowiednia tabeleke w bazie danych ma ona nazwe news_date no i jest wszystko OK i nei wiem co robie zle
ponizej kod dodawania newsa
<?php $text = $_POST['news_text']; $author = $_POST['news_author']; $topic = $_POST['news_topic']; $date = $_POST['news_date']; if ($author && $text) { $query = "INSERT INTO news (news_text, news_author, news_topic, news_date) VALUES ('$text', '$author', '$topic', '$date')"; if ($result) { } else { } } } echo '<center><form action="news_add.php" method="post"><br />Autor:<br /><input type="text" style="width:200px" size="30" class=button maxleght="100" name="news_author" /><br />Temat:<br /><input type="text" style="width:200px" size="30" class=button maxleght="100" name="news_topic" /><br />Text:<br /><TEXTAREA class="post" name="news_text" maxlength="255" cols="50" rows="10"></TEXTAREA><br /><br /><input type="submit" name="submit" class=button value="Dodaj newsa!" /></form><br /></center>'; ?>
hasło do bazy danych zastapilem tutaj gwiazdkami
czy moze mi ktos pomoc? nie wiem co robie zle