Witam wszystkich mam takie pytanko mianowicie mam stronę którą chciałbym includować w divie o wymiarach 500 px x 275 px ( drugi wym. to wysokość ). Oczywiście wiem jak to zrobić normalnie tylko że w związku z właśnie ograniczonym rozmiarem warstwy nie bardzo wiem jak rozwiązać problem wyświetlania tego - już tłumaczę o co chodzi - strona którą chcę wyświetlać to plik portfolio.php, w nim mam umieszczone screeny moich prac tzn ich miniaturki oraz ich opisy. Zbudowałem to na podstawie wykazu ( <UL><LI></LI></UL> ) gdyż tak było mi najłatwiej i najwygodniej. I mam tam około 20 pozycji ( czyli 20 <LI> ). Nie wiem co zrobić by w tym moim divie wyświetlić zawsze pierwszy <LI> z góry a do kolejnych przechodziłoby się za pomocą 'następny' 'poprzedni'. Z tego co widziałem większość o ile nie wszystkie pagery w php trzeba podpinać do bazy. A nie szłoby właśnie tak jakoś zrobić tego efektu który chcę otrzymać - bez użycia mysql? język w sumie jest mi obojętny. Mam nadzieję że w miarę jasno wytłumaczyłem o co chodzi pozdrawiam
Sokal
1.04.2007, 09:45:37
Możesz to spokojnie bez bazy zrobić Rozejrzyj się za klasami do tego.
Można to nawet w AJAX'ie zrobić
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.