Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]sesja+style
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
skabszo
mam plik php
  1. <?php
  2. if (isset($_SESSION['logged']) && $_SESSION['logged'] == 1) {
  3. // nic nie rób
  4. } else {
  5. $redirect = $_SERVER['PHP_SELF'];
  6. header("Refresh: 2; URL=unlogged_user.php?redirect=$redirect");
  7. echo "<div style='text-align: center;font-family: trebuchet ms, sans-serif;font-size:13px;background:#555555;color:#ffffff;height:100%;width:100%;'>n";
  8. echo "Zostaniesz przekierowany na główną stronę<br>";
  9. echo "(Jeśli przeglądarka nie obsługuje przekierowań, " .
  10.  "<a href="unlogged_user.php?redirect=$redirect">kliknij tutaj</a>)";
  11. die();
  12.  
  13. $_SESSION = array();
  14. if (isset($_COOKIE[session_name()])) {
  15.  setcookie(session_name(), '', time()-42000, '/');
  16. }
  17.  
  18. $auth->logout();
  19. page_close();}
  20. ?>
jest to skrypt strony która pojawia mi się po wylogowaniu no wszystko spoko śmiga mam tylko jeden problem - otóż za cholere nie potrafie sie pozbyć białych marginesów po bokach - tak tak wiem trzeba w body ustawić padding i margin na 0 ale skoro nie mam w tym pliku body to jak się z tym uporać;/ ja bardziej grafik niż programista jestem i powiem że mnie to pokonało :/ nie wiem może jakieś odniesienie do pliku ze stylem albo coś;/ po prostu chce żeby tło było 555 bez żadnych wyjątków
strife
Jak nie masz body to co za problem dodać w tym stringu ( linijka od 8-11 ). Po drugie lepiej do takiego przekierowania użyć innego pliku, tzn. tworzysz sobie prosty plik do przekierowań, i na nią ludzi kierujesz.

1. <a href="redirect.php?r=http://onet.pl">Kliknij tutaj, aby sie przekierowac na onet!</a>

redirect.php

1. <html>
  2. <head>
  3. <meta http-equiv="refresh" content="2;url=<?php echo $_GET['r'] ?>">
  4. </head>
  5. <body style="margin:0;padding:0">
  6.  
  7. <div style='text-align: center;font-family: trebuchet ms, sans-serif;font-size:13px;background:#555555;color:#ffffff;height:100%;width:100%;'>n";
  8. Zostaniesz przekierowany na główną stronę<br>
  9. (Jeśli przeglądarka nie obsługuje przekierowań, <a href="unlogged_user.php?redirect=$redirect">kliknij tutaj</a>
  10. </body>
  11. </html>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.