Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: SQL ERROR : 1016 a bezpieczeństwo.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
lord_frost
Ema.
Mam taki problem...
No w sumie jest nim lenistwo, bo naprawiałem wielokrotnie i kolejny raz mi sie nie chce:\,
zważywszy że powtarza się ten błąd często w miejscu złych linków gdy reszta forum działa prawidłowo i hackowana raczej nie była...

Przechodząc do sedna jak ktoś się nie domyśla do czego zmierzam-
wyświetla się błąd:

1. phpBB : Critical Error
  2.  
  3. Error creating new session
  4.  
  5. DEBUG MODE
  6.  
  7. SQL Error : 1016 Can't open file: 'phpbb_sessions.MYI' (errno: 145)
  8.  
  9. INSERT INTO phpbb_sessions (session_id, session_user_id, session_start, session_time, session_ip, session_page, session_logged_in, session_admin) VALUES ('f18c9be59e3f8548ccb5124ae51df82b', -1, 1180653981, 1180653981, 'd4026355', 2, 0, 0)
  10.  
  11. Line : 170
  12. File : sessions.php

Pytanie: Czy jest on łatwy do wykorzystania na tyle aby postawić bezpieczeństwo forum pod znakiem zapytania czy raczej nie odnosi się on do jego bezpieczeństwa i może być ignorowany?
Darti
Normalny błąd bazy danych. Możesz naprawiać to za kazdym razem ręcznie albo zaprząc do tego PHP tworząc w phpbb odpowiednie modyfikacje (sprawdzasz czy nie wyskakuje błąd 1016 a jeśli tak to usuwasz tabelę sesji o ile istnieje i robisz nową wg ww tematu).
Sabistik
Tytuł tematu nie zgodny z regulaminem forum. W celu odblokowania topcu proszę wysłać mi go w poprawnej formie. Do tego czasu zamykam.
SongoQ
Problem ten czesto pojawial sie w starych wersjach MySQL lub czestych restartow serwera.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.