Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Rejestracja,logowanie i zarządzanie..Już się poddałem...:(
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
mega82
Witam serdecznie,wiem,że ten temat był wałkowany 10000 razy tutaj i w wielu innych miejscach, ale ja poprostu chyba jestem beztalenciem do PHP i MySQL...Kupiłem Vademecum Profesjonalisty - PHP i MySQL od tygodnia siedzę nad przykładami tam zawartymi, ale nadal nie potrafię zrobić serwisu takiego jak w tej książce - dotyczącego szybkich wiadomości...tzn serwis zrobię ,ale nie potrafię zrobić logowania (żeby można było dostać się do tego serwisu poprzez login i hasło ..) a wcześniej zarejestrować tego użytkownika sad.gif - chodziło by mi o coś takiego... i siedzę i siedzę, kombinuję i nic mi nie wychodzi, a czas nagli bo muszę wykonać właśnie taki mini serwis wyświetlający wprowadzone wiadomości ale z rejestracją wcześniejszą i oczywiście logowaniem... nie wspomnę o tym,że część dla admina mogłaby usuwać tych użytkowników sad.gif(( Nie chcę was męczyć...ale się poprostu poddaję...Gdyby ktoś miał styczność z tą książką to tam jest w rozdziale 28 taki serwis szybkich wiadomości SSWO - gdyby ktoś mi poradził jak zrobić logowanie i rejestrację i ewentualnie jakieś kotno admina żeby usuwać tych co się logują żeby obejrzeć tą witrynę to oddam swojego ptasznika winksmiley.jpg

Serdeczne dzięki w razie gdyby ktoś uratował mi życie....sad.gif

mega
jaszu
rowniez kupilem ta ksiazke niedawno, teraz zaluje :/ w niej nie ma nic co jest potrzebne do wlasnie takich projektow, a zrodla z plyty cd nie dzialaja ;/

podpowiem ci,
wykorzystaj do tego baze, rejestracja do bazy i logowanie oparte na sesjach wykorzystujac loginy i hasla z bazy, a pisanie newsa mozesz zrobic w takis sposob, dac do tabeli userow dodatkowa kolumne, np moga_pisac i jezeli jest tak to pokazuje sie menu dodaj newsa a jezeli jest nie to nie moga i sie nie pokazuje, ja to bym tak zrobil biggrin.gif
mega82
a czy moglbys mi jakos przykladowo zobrazowac to? bo ta ksiazka mnie dobija... nic mi kompletnie z tego nie wychodzi sad.gif
uli
Zaraz tu będzie coś w tym stylu:

Proszę o zapoznanie się z tematem:
Temat: Tematyka i zasady panujące na forum Przedszkole a następnie czekam na PW z poprawnym tagiem.

Do tego czasu temat pozostanie zamknięty.

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Więc zrób to zawczasu biggrin.gif

Poza tym:
Cytat
tzn serwis zrobię...

Chyba 'przeklepię' smile.gif

Cytat
ale nie potrafię zrobić logowania (żeby można było dostać się do tego serwisu poprzez login i hasło ..) a wcześniej zarejestrować tego użytkownika sad.gif - chodziło by mi o coś takiego... i siedzę i siedzę, kombinuję i nic mi nie wychodzi...

Pokaż co kombinujesz - bo jak na moje prosty skrypt tego typu to jakieś 20 minut przy znajomości PODSTAW php i mysql'a.

Przed tą książką zapoznaj się z :

Kurs PHP
Kurs MySql
mega82
zaraz się z tym zapoznam...smile.gif
kwiateusz
Proszę o zapoznanie się z tematem: Temat: Tematyka i zasady panujące na forum Przedszkole a następnie czekam na PW z poprawnym tagiem.

Do tego czasu temat pozostanie zamknięty.

Uli trafiłeś w sedno sprawy happy.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.