maxserwer
24.07.2007, 15:53:42
Siemakno:
1. czy ktoś wie jak można odpalić za za pomocą sryptu php automatycznie krótki utworek i raz, tak żeby drugi raz się już nie odpalał.
2. czy ktoś zna scrypt jakiś co zlicza sam automatycznie średnią z kilku liczb, bo wprowadziłem ocenianie na stronie, a nie wiem jak ona ma się sumować.
mike
24.07.2007, 15:58:04
1. PHP działa po stronie serwera. To znaczy że uruchamia się na innej maszynie niż Ty oglądasz stronę. Jak to widzisz? Wchodzisz do mnie na stronę i w tym czasie mi w piwnicy gdzie stoi serwer gra muzyczka?
Raz jeszcze:
PHP nie a żadnego związku z HTML czy czymkolwiek co widzisz na stronie. To wszystko HTML.
2. Proszę nie pytaj o to bo już jestem bliski płaczu ze śmiechu. Wpisz sobie w wyszukiwarce
"średnia arytmetyczna" i daj nam spokój. A najlepiej to zapytaj nauczyciela po wakacjach jak można cofnąć się do podstawówki

P.S.
Proszę uzupełnić tytuł wątku o odpowiednie tagi wymagane na forum Przedszkole.
Info na ten temat znajdziesz w przypiętym wątku na Przedszkolu.
maziak
24.07.2007, 20:38:24
Mike zluzuj. Każdy kiedyś zaczynał.

Nie sądze, żeby ów koleś nie wiedział jak liczyć średnią. Raczej chodziło o to jak zrobić to w php. Co prawda odpowiedz na to można znaleźć w każdym kursie php, ale "daj nam spokój" moze nieco zniechecic go do dalszego zagladania na forum.
qwaq
24.07.2007, 23:29:24

: qrde ale ostro grają ci moderatorzy
strife
24.07.2007, 23:45:43
~maziak - Fakt każdy kiedyś zaczynał, ale jeszcze trzeba mieć jakieś poczucie dobrego smaku, ~maxserwer w końcu się doigrał, a odpowiedzi na nurtujące jego pytania dostał w tematach, które zostały zamknięte. Z całym szacunkiem, ale jeśli ktoś nie potrafi się odpowiednio zachować nie powinien w ogóle się udzielać na forum publicznym.
Wszystko o co pytał można znaleść poprzez wyszukiwarkę forum, w 2, 3 minuty maksymalnie. Nie róbmy z tego forum już nie wiadomo czego, np. gdzie ludzię będą pytali czy zmienne poprzedzamy znakiem $. Jakiś poziom trzeba trzymać, mimo wszystko, że to Przedszkole.
~qwaq Jeśli już piszesz nie na temat to postaraj się, aby Twój post był bardziej wartościowy. Ja to traktuje w tej chwili jako nabijanie postów.
Dalsza dyskusja w tym temacie jest zbędna, jeśli użytkownik ~maxserwer, będzie chciał dalej kontynuować ten temat, niech wyślę do któregoś z moderatorów PW z poprawną nazwą tematu wątku zgodną z zasadami forum Przedszkole, wtedy temat zostanie otwarty. Tymaczasem ...
Zamykam.
(Wszelkie wątpliwości na PW)