Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Odpalanie dzwięku
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
maxserwer
Siemakno:

1. czy ktoś wie jak można odpalić za za pomocą sryptu php automatycznie krótki utworek i raz, tak żeby drugi raz się już nie odpalał.

2. czy ktoś zna scrypt jakiś co zlicza sam automatycznie średnią z kilku liczb, bo wprowadziłem ocenianie na stronie, a nie wiem jak ona ma się sumować.
mike
1. PHP działa po stronie serwera. To znaczy że uruchamia się na innej maszynie niż Ty oglądasz stronę. Jak to widzisz? Wchodzisz do mnie na stronę i w tym czasie mi w piwnicy gdzie stoi serwer gra muzyczka?
Raz jeszcze: PHP nie a żadnego związku z HTML czy czymkolwiek co widzisz na stronie. To wszystko HTML.
2. Proszę nie pytaj o to bo już jestem bliski płaczu ze śmiechu. Wpisz sobie w wyszukiwarce "średnia arytmetyczna" i daj nam spokój. A najlepiej to zapytaj nauczyciela po wakacjach jak można cofnąć się do podstawówki tongue.gif

P.S.
Proszę uzupełnić tytuł wątku o odpowiednie tagi wymagane na forum Przedszkole.
Info na ten temat znajdziesz w przypiętym wątku na Przedszkolu.
maziak
Mike zluzuj. Każdy kiedyś zaczynał. snitch.gif Nie sądze, żeby ów koleś nie wiedział jak liczyć średnią. Raczej chodziło o to jak zrobić to w php. Co prawda odpowiedz na to można znaleźć w każdym kursie php, ale "daj nam spokój" moze nieco zniechecic go do dalszego zagladania na forum.
qwaq
offtopic.gif : qrde ale ostro grają ci moderatorzy laugh.gif
strife
~maziak - Fakt każdy kiedyś zaczynał, ale jeszcze trzeba mieć jakieś poczucie dobrego smaku, ~maxserwer w końcu się doigrał, a odpowiedzi na nurtujące jego pytania dostał w tematach, które zostały zamknięte. Z całym szacunkiem, ale jeśli ktoś nie potrafi się odpowiednio zachować nie powinien w ogóle się udzielać na forum publicznym.

Wszystko o co pytał można znaleść poprzez wyszukiwarkę forum, w 2, 3 minuty maksymalnie. Nie róbmy z tego forum już nie wiadomo czego, np. gdzie ludzię będą pytali czy zmienne poprzedzamy znakiem $. Jakiś poziom trzeba trzymać, mimo wszystko, że to Przedszkole.

~qwaq Jeśli już piszesz nie na temat to postaraj się, aby Twój post był bardziej wartościowy. Ja to traktuje w tej chwili jako nabijanie postów.

Dalsza dyskusja w tym temacie jest zbędna, jeśli użytkownik ~maxserwer, będzie chciał dalej kontynuować ten temat, niech wyślę do któregoś z moderatorów PW z poprawną nazwą tematu wątku zgodną z zasadami forum Przedszkole, wtedy temat zostanie otwarty. Tymaczasem ...

Zamykam.
(Wszelkie wątpliwości na PW)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.