Gallareton
30.07.2007, 14:57:47
Mam duzy problem. MySQL jest uruchomione w pliku php.ini na 100%. Kiedy probuje polaczyc sie z baza poprzez strone to moge zrozumiec, ze nie chce jej otworzyc, bo nie ma stworzonej bazy do ktorej sie odwoluje, lecz kiedy probuje sie polaczyc przez phpMyAdmin laduje sie okolo pol godziny po czym poprostu zrywa polaczenie. Niewiem co mam zrobic...
sry za taki spam, ale niech ktos cos napisze... chociaz czego to moze byc wina...
Cienki1980
30.07.2007, 15:01:52
Napisz może coś więcej. Czy korzystasz z jakiegoś pakietu PHP/APACHE/MYSQL czy wszystko instalujesz oddzielnie.
Trochę więcej informacji na pewno pomoże .... no i nie bądź taki niecierpliwy.
Gallareton
30.07.2007, 15:05:15
A wiec coz ja moge napisac... poprostu nie musialem instalowac nic tylko od razu mialem. Probuje przez webserva przez phpmyadmin uruchomic, ale sie nie da. Zadnych pakietow wlasciwie nie instalowalem, wszystko mialem od razu. Moge napisac to co potrzebujecie do zdiagnozowania, ale nie wiem co potrzebujecie ;p Przypominam jestem raczej zielony...
Aaa z Apache korzystam automatycznie za pomoca webserva ;]
Oooo wlasnie gdzies po godzinnie ladowania (phpMyAdmin) wyswietlilo:
" Akcja anulowana
Program Internet Explorer nie może utworzyć łącza do żądanej strony sieci Web. Strona może być tymczasowo niedostępna.
--------------------------------------------------------------------------------
Spróbuj wykonać następujące zadania:
Kliknij przycisk Odśwież lub spróbuj ponownie później.
Jeśli ta strona była już odwiedzana i chcesz zobaczyć, co jest przechowywane na tym komputerze, kliknij menu Plik, a następnie kliknij polecenie Praca w trybie offline.
Aby uzyskać informacje o przeglądaniu w trybie offline za pomocą programu Internet Explorer, kliknij menu Pomoc, a następnie kliknij polecenie Spis treści i indeks.
Internet Explorer "
Cienki1980
30.07.2007, 15:14:16
No czyli zainstalowałeś pakiet WebServ ... a z tego co kojarzę, to trzeba uruchomić ten serwer, żeby mieć dostęp do serwera.
Jeżeli się nie mylę, to w pasku koło zegarka ( w przypadku Windowsa ) pojawia się ikonka WebServa, po kliknięciu powinien być widoczny stan czy serwer jest uruchomiony.
Gallareton
30.07.2007, 15:33:01
Przez niego hostuje ogolnie cala strone, wiec mam go uruchomionego, wchodze na strone, klikam i nie moge wejsc na inna (hostowana przez webserva) strone bo mnie nie laczy... to moge zrozumiec bo tam sie odnosze do tabeli ktora nei istnieje, ale kiedy w czasie wlaczonego serva wlaczam phpMyAdmin dzieje sie to co napisalem @2xup.
Wlasnei zczailem pewien trick... wszystko jest bez zmian, ale kiedy wejde w ustaiwenia webserva i dam zastosuj to zaladowauje mi strone i wyswietla
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Lost connection to MySQL server during query in D:\Program Files\WebServ\httpd\logowanie.php on line 32
Nie mozna sie polaczyc z serverem baz danych : Lost connection to MySQL server during query
czyli poprostu nie moze sie polaczyc z baza danych... moze to komus pomoze w pomocy mi ;]
Czemu nikt nie wie jak mozna mi pomoc... ja potrzebuje tego MySQLa...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.