Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] aktualizacja wersji
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Gallareton
Jak sprawdzic jaka sie ma i zaaktualizowac na wyzsza wersje php? Ja mam albo php albo php3 a chcialbym 4 lub 5.. prosze o pomoc
sticker
1) phpinfo" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual tu znajdziesz info o aktualnej wersji
2) jak zaktualizować - > np tp tutorial
Gallareton
a moze mi ktos powiedziec tak od podstaw i dla zielonego jak sie uruchamia na kompie baze danych? (bo nie moge sie polaczyc)
pirat
Cytat(Gallareton @ 30.07.2007, 17:58:30 ) *
a moze mi ktos powiedziec tak od podstaw i dla zielonego jak sie uruchamia na kompie baze danych? (bo nie moge sie polaczyc)

tak od podstaw to zainstaluj sobie http://wampserver.com/en/index.php. Jak zainstalujesz i odpalisz. Włączysz phpMyAdmin poprzez kliknięcie w ikonkę wamp-a w systray-u. Tam stworzysz nową bazę klikając Privileges->Add a new User

Wypełniasz z zaznaczoną opcją Create database with same name and grant all privileges.

Pozdrawiam
Gallareton
Dzieki bardzo... poprostu mi sie cos w webservie zepsulo... cala strone na wampie postawie i bedzie dobrze ;] dzieki jeszcze raz juz dziala
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.