Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [html] Ramki & Portale
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gladiror
Witam!
Chcialem zrobic sobie cos takiego, że mam wlasna strone, na ktorej sa linki do moich stronek. Strone zrobilem sobie na ramkach. Wszystko działa ładnie pięknie, ale np. w serwisie onet czy wp. Wczytuje mi sie cała strona wp czy onet, zamiast wczytac sie tylko w miejsce ramki. Można to jakoś obejść??
tyranka
Nie wiem czy cie dobrze zrozumialam ale jesli masz odnosnik mniej wiecej taki:

<a href="adres.html" target="_blank">Link</a>

to usun z niego [target="_blank"] i nie bedzie ci strony w nowym oknie otwierac tongue.gif
gladiror
To nie chodzi o to... Spróbuj sobie zrobic ramke do różnych serwisów w tym onet i wp to zrozumiesz...
Gość_czubaka_*
Nie wiem czy o to dokladnie chodzi ale czy probowales nazywac ramki questionmark.gif np frame name ="costam" i potem w linku piszesz zamiast target="blank" to target="twoja nazwa ramki" powinno dzialac bo kiedys tak sie robilo stronki ze spisem tresci ze klikasz w link w ramce menu a zawartosc laduje sie w ramce strona_glowna smile.gif
Gość_czubaka_*
polecam http://www.czubaka.com/mike/kurshtml.zip (sorka za 2 post ale nie widze gdzie sie tu edytuje :/ )
qwaq
niektóre strony są zabezpieczone przed wczytywaniem ich do ramek i otwierają się w całym oknie i niestety nic z tym raczej nie zrobisz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.