Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] wynik funkcji time na date,czas
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
trol2
Witam,

Mam nastepujacy problem w mojej grze na php. Czy istnieje funkcja/metoda ktora wynik z funkcji time (powiekszony o odpowiedni czas) przekształci na dzien:miesiac godzine:minute ktora reprezentuje dana liczba sekund? Chodzi mi oto zeby przekazac uzytkownikowi owa liczbe sekund od epoki uniksa jako konkretna data i czas.

Probowalem na zasadzie obliczenia ale proby konczyly sie nie powodzeniem (miesiace 30, 31 dniowe, rok przestepny).

Pozdrawiam smile.gif
nospor
o zgrozo....
http://www.php.net/manual/pl/function.date.php

ps: przenosze
trol2
Po pierwsze. Zawsze zanim zaczne pytac sprawdzam w manualu.
Nie ma tam slowa o tym jak liczbe 1186946608 przekształcić na date i czas. Nie chodzi mi o parametry funkcji time, date. Tylko o sposob zamiany istejacej juz liczby sekund na wlasciwa date,godzine.
nospor
Cytat
Zawsze zanim zaczne pytac sprawdzam w manualu.
Dostales teraz linka ode mnie do manuala i nawet go nie przeczytales. Nie klam wiec...

Cytat
Nie ma tam slowa o tym jak liczbe 1186946608 przekształcić na date i czas

Przeczytaj jeszcze raz linka, przeanalizuj (wykonaj) przyklady i nie gadaj glupot.

ps: zwróc uwagę na drugi parametr i na przyszlosc daruj sobie teksty ze czytasz i sprawdzasz manuala
trol2
echo date("d F G i", 1186946608);

blinksmiley.gif faktycznie idiota ze mnie sadsmiley02.gif

musze poczytac w jakiejs ksiazce php o dacie/czasie bo potrafie tylko wywolac bierzaca date i liczbe sekund...

Dzieki za nakierowanie na drugi parametr party.gif .
Pozdro.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.