Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] problem z kodem, unexpected $end
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
verno
witam!

mam taki problem. robie stronke przy pomocy php. wszystko jest teoretycznie ok, z tym że wyrzuca mi błąd taki błąd:

Parse error: syntax error, unexpected $end in C:\Program Files\WebServ\httpd\!\index.php on line 86

co ważne 86 linia jest ostatnią w moim kodzie (tzn. "</HTML>"). wcześniej wszystko grało, dopóki nie wrzuciłem kodu w php. błędy, które miałem w kodzie z php popoprawiałem i niby wszystko jest ok... ale wyrzuca mi właśnie powyższy błąd.

nie mam pojęcia o co chodzi, gdyz zaczynam z robieniem stronek.
jeśli mógłby mi ktoś pomóc. moglbym podeslac nawet na maila cały kod, jesli to konieczne.
ayeo
nie pokazałeś kodu więc będę zgadywał smile.gif nie zamknąłeś "?>"
verno
to moze w ten sposob...

<TABLE BGCOLOR='BLACK' BORDER='0' BORDERCOLOR='BLACK' WIDTH='750' ALIGN='CENTER'> <!-- stopka -->
<TR>
<TD HEIGHT='20' WIDTH='750' ALIGN='right'>

<DIV CLASS='podk'> ... </DIV>
</TD>
</TR>
</TABLE>
</BODY>
</HTML>

to jest koncowka kodu. co ciekawe po probach modyfikacji w pspad lub nawet w notatniku pokazuje ten błąd w linijce pod "</HTML>". tzn </HTML> jest w linijce nr 86, a pokazuje blad w 87, której nie ma!
verno
zeby bylo szybciej moge podeslac na maila, zebys looknal w caly kod.
drPayton
1. Poprawiłem temat, na przyszłość zapoznaj się z regulaminem przed rozpoczęciem tematu!
2. Taki błąd najczęściej oznacza, że gdzieś wcześniej nie zamknąłeś klamry (lub dałeś ich więcej niż trzeba), sprawdź to.
verno
ok, sory za zamieszanie.
odnalazlem błąd. faktycznie w kodzie był o jedeny cudzysłow za duzo.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.