verno
30.11.2007, 01:50:53
witam!
mam taki problem. robie stronke przy pomocy php. wszystko jest teoretycznie ok, z tym że wyrzuca mi błąd taki błąd:
Parse error: syntax error, unexpected $end in C:\Program Files\WebServ\httpd\!\index.php on line 86
co ważne 86 linia jest ostatnią w moim kodzie (tzn. "</HTML>"). wcześniej wszystko grało, dopóki nie wrzuciłem kodu w php. błędy, które miałem w kodzie z php popoprawiałem i niby wszystko jest ok... ale wyrzuca mi właśnie powyższy błąd.
nie mam pojęcia o co chodzi, gdyz zaczynam z robieniem stronek.
jeśli mógłby mi ktoś pomóc. moglbym podeslac nawet na maila cały kod, jesli to konieczne.
ayeo
30.11.2007, 02:02:49
nie pokazałeś kodu więc będę zgadywał

nie zamknąłeś "?>"
verno
30.11.2007, 02:15:11
to moze w ten sposob...
<TABLE BGCOLOR='BLACK' BORDER='0' BORDERCOLOR='BLACK' WIDTH='750' ALIGN='CENTER'> <!-- stopka -->
<TR>
<TD HEIGHT='20' WIDTH='750' ALIGN='right'>
<DIV CLASS='podk'> ... </DIV>
</TD>
</TR>
</TABLE>
</BODY>
</HTML>
to jest koncowka kodu. co ciekawe po probach modyfikacji w pspad lub nawet w notatniku pokazuje ten błąd w linijce pod "</HTML>". tzn </HTML> jest w linijce nr 86, a pokazuje blad w 87, której nie ma!
verno
30.11.2007, 02:17:02
zeby bylo szybciej moge podeslac na maila, zebys looknal w caly kod.
drPayton
30.11.2007, 02:17:44
1. Poprawiłem temat, na przyszłość zapoznaj się z
regulaminem przed rozpoczęciem tematu!
2. Taki błąd najczęściej oznacza, że gdzieś wcześniej nie zamknąłeś klamry (lub dałeś ich więcej niż trzeba), sprawdź to.
verno
30.11.2007, 02:22:43
ok, sory za zamieszanie.
odnalazlem błąd. faktycznie w kodzie był o jedeny cudzysłow za duzo.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.