Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [AJAX] Wczytataniu pliku sformatowanego w HTML
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Earth
Chodzi o to żeby pobrać plik przez HttpRequest sformwatowany już w HTML, a nie plik w XML. Od razu pisze że nie chodzi mi o XML i XSL.
nowotny
Musisz zadbać o to żeby skrypt z którym się łączysz zwracał od razu dane w postaci HTMLa...
Hazel
Nie rozumiem autora tematu.
W jaki niby sposób plik po stronie serwera ma zwracać HTML? On zwraca albo XML, albo czyste dane tekstowe, na przykład tekst zapisany w HTML (przykładowo: <div><span><table border="0"><tr><td>Zawartość komórki</td></tr></table></span></div> jest jak najbardziej poprawnym zwrotem z pliku). Należy po prostu zamiast właściwości responseXML użyć właściwości responseText. Ale nie wiem, po co dane miałyby być zwracane w HTML, skoro mogą być zwrócone w postaci zwykłęgo tekstu. Chyba, że czegoś nie zrozumiałem.
Earth
Gdybym miał coś takiego:
Kod
<xml>
<panel>
  <image>
    Treść HTML
  </image>
  <text>
     Treść HTML
  </text>
</panel>
  <panel>
  <image>
    Treść HTML
  </image>
  <text>
     Treść HTML
  </text>
</panel>
</xml>

Zamórzmy, że do newsów. Panel to news, image - zdjęcie, a text to jego treść. Wszystkie znaczniki mają ustawione pozycję za pomocą JavaScript. Tylko jak odczytać w nim HTML? Jak będę miał responseText to np: getElementTag(panel) będzie działać?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.