Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem po zmianie kodowania z polskimi znakami w bazie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
em-ba
Witam, mam kłopot odnośnie kodowania... jeżeli w bazie danych w poprzednich pozycjach nie wyświetla mi polskich znaków to czy przyczyną może być to, że w momencie ich dodawania było inne kodowanie w bazie? //czy można temu jakoś zaradzić ..tzn. żeby teraz te dane były wyświetlane prawidłowo?
Obecne kodowanie:
Kod
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=ISO-8859-2" />

Mam jeszcze jeden problem z kodowaniem tzn, na jednej z podstron nie wyświetla mi "ś" w przypadku jednego konkretnego słowa... nie wiem o co chodzi bo nigdy się nie spotkałem z czymś takim, że wszędzie wyświetlana jest prawidłowo litera "ś" a tylko w jednym słowie "..zostałeś.." ..nie wyświetla. Wiem, że to słowo można zastąpiś innym biggrin.gif ale może Ktoś wie jaka jest tego przyczyna?
potreb
Jeżeli poprzednio dane zostały zapisne w innym kodowaniu to nic nie poradzisz, edycja rekordów lub wyeksportowanie ich w poprzednim kodowaniu.

Co do drugiego to dość dziwne, popatrz się dokładnie w baie czy jest okey.
em-ba
ok, dzieki, tak tez chyba zrobie - edytuje

a co do "ś" to jednak zauważyłem, że na jednych stronach jest ok, a na innych się nie wyświetla, tylko "?"
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.