Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [smarty] Jak stworzyć cały serwis?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
wilman
Witam!
Czy są gdzieś w sieci jakieś tutoriale pokazujące, jak zbudować stronę (CMS) z wykorzystaniem Smarty (np. tak, aby można było szybko zmienić szablon strony). Do tej pory "wspierałem" się tylko Smarty, bo nigdy nie było to całkowite oddzielenie php od html (zawsze gdzieś tam miałem echo smile.gif ) a teraz chciałbym czegoś więcej smile.gif
Cienki1980
I jakich informacji potrzebujesz ?
Skoro korzystałeś ze Smartów wiesz jak działają i jak z nich korzystać.

Bez różnicy czy tworzysz prostą stronkę czy zaawansowany system użycie jest dokładnie takie same.

Napisz jakieś konkretniejsze pytania lub opisz błędy jeżeli jakieś się pojawiają.
wilman
Błedów nie mam, ale nie potrafię stworzyć strony tak, żeby 100% html było oddzielone od php. Nie wiem jak rozbić stronę na poszególne widoki, tzn. tak żeby wyglądała inaczej dla artykułu, newsa, reportażu itp. (zawartość strony, bo menu pozostaje bez zmian).

I poszukuję właśnie takich informacji :-)
Blajo
http://gajdaw.pl/smarty/
Cienki1980
Cytat(wilman @ 15.03.2008, 15:10:56 ) *
Błedów nie mam, ale nie potrafię stworzyć strony tak, żeby 100% html było oddzielone od php. Nie wiem jak rozbić stronę na poszególne widoki, tzn. tak żeby wyglądała inaczej dla artykułu, newsa, reportażu itp. (zawartość strony, bo menu pozostaje bez zmian).

I poszukuję właśnie takich informacji :-)

Ciężko powiedzieć jak masz pisać, żeby nie wykorzystywać html w kodzie php. Musiałbyś pochwalić się jakimś kawałkiem kodu a pewnie byśmy znaleźli rozwiązanie żeby załatwić to po stronie Smartów.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.