Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [css] divy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
wojtekw
Jak zrobić w css aby na stronie były 3 divy obok siebie z czego jeden jest wyśrodkowany i ma 800 px, a te dwa po jego bokach pełniły rolę marginesów (tzn ich szerokość dopasowywałaby się w zależności ile by z boków zostało).
grzesiek_g
To nie tabelki, dla samych marginesów nie umieszcza się żadnych elementów w kodzie. Od tego jest CSS. Dajesz jednego diva:
  1. <div id="main"></main>
  2. </body>

i css:
  1. #main {width:800px;margin:0 auto;}

//Powód edycji:
Pomyłkowo źle wpisałem do CSS nazwę identyfikatora.
redelek
Cytat(wojtekw @ 17.03.2008, 23:06:15 ) *
Jak zrobić w css aby na stronie były 3 divy obok siebie z czego jeden jest wyśrodkowany i ma 800 px, a te dwa po jego bokach pełniły rolę marginesów (tzn ich szerokość dopasowywałaby się w zależności ile by z boków zostało).

Niestety trzeba pokombinować.
Tu masz fajny generator CSS, generuje potem troszkę przerabiam i jest ekstra

http://www.cssportal.com/generators/layout.htm

Pozdrawiam
Redelek
vokiel
Bardzo dobry zestaw layoutów:
layoutgala
wojtekw
Wszystko fajne tylko nie ma rozwiązania mojego problemu. Ja bym chciał aby w tych bokach była zawartość. A szerokość diva możnaby wyrazić tak: (100% - 800px)/2 smile.gif czy ktoś wie?
Pilsener
Na moim blogu mam 3 divy obok siebie, z czego środkowy się rozciąga. Nie widzę problemu, abyś użył identycznego rozwiązania, możesz ustalić stałą szerokość lub dać procenty. Gorzej, jeśli wszystkie 3 divy mają mieć stałą wysokość, niezależnie od zawartości - ale i na to są sztuczki w CSS smile.gif
wojtekw
Ok dzięki wielkie, mam już pomysł jak wrócę do domu popóbuję.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.