Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [css][html] problem ze style background w IE
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
puz219
Witam!

Mam pewien problem ze stylami w IE, a mianowicie mam obrazek logo, którym wypleniłem komórek tabeli i wszystko pięknie, ładnie, tylko w IE obrazek jest przesunięty, ciężko stwierdzić, ale albo gubi 1px, albo dodaje (nie wiem czy to w ogóle możliwe).

Oto kod:
  1. <table width="1000" height="1300" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" align="center">
  2. <tr>
  3. <td width="1000" height="150" style ="background:url(images/content_top-logo.png) top left no-repeat;">&nbsp;</td>
  4. </tr>

Jak rozwiązać ten problem? proszę o pomoc.
trucksweb
w tym stylu dla tej kolumny dodaj jeszcze:
  1. <?php
  2. border:0px solid;
  3. ?>

jesli nie pomoze to mozesz go przesunac czarodziej.gif
  1. <?php
  2. style ="background:url(images/content_top-logo.png) top left 0px -1px; repeat:no-repeat;"
  3. ?>
puz219
sprawdziłem i jednak nic to nie dało sad.gif
erix
Mi się tak robiło, jak centrowałem i ustawiałem nieparzystą wartość dla szerokości. U Ciebie jest parzyste, to spróbuj może dodać/odjąć 1px w szerokości albo w wewnętrznej komórce, albo u rodzica.

IMHO, przydałoby się więcej kodu, jak np. ostylowanie rodzica dla całej tej tabelki, bo nie wiem, czy coś innego przypadkiem nie gryzie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.