Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][JavaScript] Przetwazanie Danych
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Max1992
Wiec Tak doszedlem Do kodu Typu

1. var re = /(\w+)\s(\w+)/;
  2. var str = "Kubu¶ Puchatek";
  3. var newstr = str.replace(re, "$2, $1");
  4. document.write(newstr);

Ma mi Ro zmienic Kubu¶ Puchatek na Puchatek, Kubu¶ jednak potrzebny jest tutaj var z tekstem...A jezeli takowego varu nie ma niestety nie idzie:/ Da sie to jakos przerobic aby zmienilo mi to bez zadnego varu np. Kubu¶ Puchatek na Puchatek, Kubu¶...

Co¶ takiego Jak dostaje Pw Zamiast PHP Przerabialo mi znaczki Typu ":P" na Obrazek BuĽki :/

Z góry Wielkie dzieki...
thornag
  1. <?php
  2. "Kubu¶ Puchatek".replace(/(w+)s(w+)/, "$2, $1");
  3. ?>

O to chodzi? Za bardzo nie zrozumialem z czym masz problem.
Max1992
Nie za bardzo:/ Chodzi o Java script Chyba ze zle przeczytalem a co do problemu:

Umieszczam na poczatku strony kod xxx

I bez żadnych Varów itp. Zmienia mi na calej stronie takowy przyklad Kubu¶ Puchatek na Puchatek, Kubu¶
thornag
TO juz jest bardziej skomplikowane bo musialbys przeleciec po calej strukturze DOM.

Ogolnie mimo iz nie znam problemu to jestem pewien ze jest lepszy sposob na osiagniecie celu jaki sobie postawiles niz harvest wszystkiego tam masz. Poszukaj alternatyw. To co chcesz zrobic jest do osiagniecia ale jest kompletnie malo optymalne i raczej zrobilbym to po stornie serwera (uzywanie jakiegos systemu szablonow wiele by pomoglo).
To jest wersja lo-fi głównej zawarto¶ci. Aby zobaczyć pełn± wersję z większ± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.