programik pvml.exe ma za zadanie generować plik xml, sam w sobie ma wpisane gdzie szukać plików wejściowych, oraz gdzie zapisać plik wyjściowy. Jeśli wyśćiowy xml istnieje to zostanie nadpisany, jak go nie ma to zostanie utworzony.
Ponadto mam softa, który monitoruje czy coś z tym wyjśiowym się stało, jak zostanie nadpisany, to ten programik (XMLSpy) sam prosi o ponownie załadowanie pliku, a po wykonaoi skryptu jest cisza.
Na chwilę obecną skrypt wygląda tak:
<?php
function getmicrotime(){
list
($usec, $sec) = explode(\" \",microtime()); return ((float)$usec + (float)$sec);
}
$start = getmicrotime();
$cmd = \"C:Documents and SettingsMasterAdminPulpitpvmloutputPVMLDebugpvml.exe\";
\";
exec(\"cmd \".$cmd,$output);
$koniec = getmicrotime();
echo \"Skrypt wykonany w \".round(($koniec - $start),2).\" sekund\";
?>
a po wykonaniu mam coś takiego:
Kod
<BR>Array ( [0] => Microsoft Windows XP [Wersja 5.1.2600] [1] => (C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp. [2] => [3] => C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs\generator> )<BR>
ścieżka ta jest katalogiem z którego uruchamiam mój skrypt (a generator to generator plików csv na potrzebny testowania szybkości działania pvml.exe)
Jeszcze jedna rzecz, zajrzałem do logów apacha i to co znalazłem:
Kod
Nazwa 'C:\Documents' nie jest rozpoznawana jako polecenie wewn©trzne lub zewn©trzne,
program wykonywalny lub plik wsadowy.
jakoś mi się udało to uruchomić, ale myk jest taki że po powykonaniu zewnętrzej aplikacji (pvml.exe), dolna część skryptu nie prostu się nie uruchamia, nie działa zmienna $koniec, jak i nie wyswietla się napis że skrypt wykonano w ileś tam
ktoś wie dlaczego się tak dzieje

?
<?php
function getmicrotime(){
return ((float)$usec + (float)$sec);
}
$start = getmicrotime();
exec("pvmlpvml.exe", $output);
$koniec = getmicrotime();
echo "Skrypt wykonany w ".round(($koniec - $start),2)." sekund";
?>