Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML] Textarea
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
sparky87
Otóż mam pewne pytanie, związane z polem tekstowym. Napisałem dosyć prosty edytor newsów, gdzie tekst wpisuje się w pole tekstowe (textarea). I moje pytanie brzmi, jakich tagów html mogę używać w tym polu tekstowym? Ponieważ prosty tekst pisany ciurkiem nie jest zbyt estetyczny, dlatego lekka obróbka tekstu nie jest zła.
Działają mi tagi <b></b> , <u></u>, <i></i> ale już np: <p></p> i <br> są usuwane przez pole tekstowe. Potem tekst zapisywany jest w bazie mysql z formatem blob ... A nie chcę też używać edytorów wysiwyg.
marcio
http://www.egrafik.pl/manual-php-2006/function.nl2br.php lub bbcode
redelek
Cytat(sparky87 @ 22.05.2008, 20:26:38 ) *
Otóż mam pewne pytanie, związane z polem tekstowym. Napisałem dosyć prosty edytor newsów, gdzie tekst wpisuje się w pole tekstowe (textarea). I moje pytanie brzmi, jakich tagów html mogę używać w tym polu tekstowym? Ponieważ prosty tekst pisany ciurkiem nie jest zbyt estetyczny, dlatego lekka obróbka tekstu nie jest zła.
Działają mi tagi <b></b> , <u></u>, <i></i> ale już np: <p></p> i <br> są usuwane przez pole tekstowe. Potem tekst zapisywany jest w bazie mysql z formatem blob ... A nie chcę też używać edytorów wysiwyg.

Texttarea obsługuje wszystko, nie ma problemów z <BR>
Prawdopodobnie podczas dodawania w skrypcie php masz ustawione cięcie TAG-ów.
Popatrz na swój kod który, odbiera Ci dane z textera i zobacz czy nic nie masz ustawione .
Jeśli nie jesteś pewny pokaż kod php którym wstawiasz dane do bazy lub pliku to zobaczymy co tam jest namieszane

Pozdrawiam
Redelek
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.