Cytat(JoShiMa @ 22.07.2008, 23:07:21 )

Bzdury. Nigdzie nie znajdziesz takiego kompletnego opisu funkcji zebranych w grupy tematyczne. W manualu najprędzej znajdziesz funkcję do wszystkiego. Tylko trzeba nie być leniem.
Bzdury to ty wypisujesz.
Jeżeli ktoś nie wie jak się posługiwać zmienną to, co mu to da, że zobaczy setki funkcji, z opisami dla niego nie zrozumiałymi, typu chociażby
string?
Ma to sensu dopiero, gdy pozna się jakieś podstawy podstaw. "hello world", zmienne, funkcje, instrukcje warunkowe i tak dalej. Ba nawet to Ci nic nie da. Bo gdzie to po testujesz? Większość początkujących porównuje php do html'a - chce go uruchomić od tak, w windowsie poprzez duble click. Bez jakiegoś krasnala ani rusz (chociaż sam używam, to często mnie on irytuje, ale jestem zbyt leniwy, aby zainstalować wszystko samemu - php4 + 5/apache/sql. Jednak będę musiał to zrobić).
Oczywiście, nie mówię, że manual jest ble, ale możesz go zacząć używać dopiero, gdy masz już jakieś tak jak powiedziałem wcześniej "podstawy podstaw". No chyba, że jesteś na tyle rozgarnięty, że go zrozumiesz na początku lub programowałeś już kiedyś w innym języku.