Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][HTML][JavaScript]wartość pola file
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
robos85
Mam taki problem, że mam formularz i w nim pola typu file.
Wysyłając formularz, chciałbym zachować wartość tego pola, tzn. nie ładować plik wybrany, tlyko zachować lokalizację pliku wskazanego w danym polu.

Jak to zrobić?
.radex
AFAIK nie da się.
robos85
czyli nie ma możliwości zapamiętania?
tomasznowicki
Nie da się ze względów bezpieczeństwa. Specialnie ktoś tak wymyśłił żeby nie tracić kontroli nad tym co jest wysyłane na serwer.
vokiel
Możesz za pomocą javascript przepisać to co jest w polu do pola typu hidden.
robos85
jak? bo może to samo zamiast do inputa dam w sesje
nowotny
OT: A na co ci to wiedzieć ścieżkę do pliku na komputerze usera do którego nawet nie masz dostępu...? nic ci to nie daje...
robos85
Może tak:
To ma być ogólnie dynamiczne, jest 1 pole select, 3 pola text, 2 pola file i 1 pole checkbox.

User zosbie wklepuje dane (domyślnie 1 taka tabelka jak wyżej pokazana) ale ma możliwość kliknięcia na dodaj więcej i wtedy powinna mu się pokazać kolejna tabelka, z takimi samymi polami jak ta wyżej itd..

Gdy już skończy z x ilością tego klika dodaj, i się wszystko do bazy dodaje.
Samo dodawanie wiem jak zrobić, ale jak w JS napisać takie coś jak opisałem powyżej?
Znalazłem kilka poradników na necie ale żaden nie opisuje mojego problemu.
Obok każdego pola input ma być opis czyli np Imię: <input ......
Maxik
Zrób dodawanie formularzy w JS i po kłopocie smile.gif
robos85
no właśnie ta część mnie zastanawia bo mi to nie wychodzi :/
Maxik
Napisz może do mnie na Gadu-gadu(8780779) to może wspólnymi siłami coś napiszemy smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.