napisałem obsługę błędów dla formularza i mam 4 problemy:
1. jak zrobić aby jak spełni formularz wszystkie potrzebne rzeczy i żeby jak wyświetla "Zarejestrowano użytkownika" żeby formularza nie było widać niżej...
2. tam gdzie jest obsługa brak hasła i sprawdzanie czy są takie same hasła to bez względu czy są wpisane te hasła czy nie to wywala błędy ale mimo błędów wyświetla "Zarejestrowano użytkownika" i dodaje go bez hasła.... a jak mam pole login i nie wpisze loginu to mam błąd
3. jak zrobić aby przy wejściu do formularza wszystkich błędów nie wyświetlał...
4. Jak zrobić żeby sprawdzał czy już dany login jest w bazie...
a tutaj kod obsługi błędów formularza:
<?php { } { } { } if ($_POST['userpassword'] != $_POST['userpassword']) { } { } { } { } { } { } { } else { $dataur = $_POST['rok'].'-'.$_POST['miesiac'].'-'.$_POST['dzien']; if($_POST[userid] && $_POST[username] && $_POST[usergg] && $_POST[opis]){ $sql_add = "insert into dane(data, userid, userpassword, username, dataur, opis, usergg, useradres, sex) values('$dat_r', '$userid', '$userpassword', '$username', '$dataur', '$opis', '$usergg', '$useradres', '$sex')"; } } ..................... // formularz rejestracyjny jest dalej ?>