Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][JavaScript] Zaznaczanie checkboxa - zmiana koloru
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
em-ba
Witam, w jaki sposób mogę wykonać taką dziwotę.. winksmiley.jpg
Potrzebuję aby na jednej z podstron zaznaczać checkboxa przy określonym polu - załóżmy przy zwykłym prostokącie, który będzie określał poziom (jest ich 5)
Następnie jak zaznaczę tego checkboxa (załóżmy 2-go) to zeby sie wyróżniał innym kolorem (np czerwonym, a nie zielonym).
Kolejnie chciałbym aby na innej podstronie, wyświetlały się same kolorowe prostokąty bez checkboxów z tym, żeby jeden z prostokątów odróżniał się tym innym kolorem (ten który został zaznaczony checkboxem na poprzedniej podstronie)

Mam nadzieję, że dosyć jasno to opisałem..

Oto kod, który jakoś specjalnie nie działa ale przedstawia tak mniej wiecej tok mojego rozumowania:
Kod
         <html>
         <body>
           <table border = "1">
        <tr>
         <td style="border:1px; background-color: green;">&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp</td><td>costam1<input id="costam1" name="costam1" class="check" type="checkbox"></td>
        </tr>
        <tr>
         <td style="border:1px; background-color: green;"></td><td>costam2<input id="costam2" name="costam2" class="check" type="checkbox"></td>
        </tr>
        <tr>
         <td style="border:1px; background-color: green;"></td><td>costam3<input id="costam3" name="costam3" class="check" type="checkbox"></td>
        </tr>
        <tr>
         <td style="border:1px; background-color: green;"></td><td>costam4<input id="costam4" name="costam4" class="check" type="checkbox"></td>
        </tr>
        <tr>
         <td style="border:1px; background-color: green;"></td><td>costam5<input id="costam5" name="costam5" class="check" type="checkbox"></td>
        </tr>      
           </table>
         </body>
         </html>
wipo
Nie wiem czy dobrze zrozumialem ale zajrzyj tu:
http://www.456bereastreet.com/lab/styling-...sited/checkbox/
em-ba
dzięki ale trochę nie do końca, bo w tym linku co podesłałeś to jest poprostu kolumna checkboxów... albo mi czegoś innego poza tym nie wyświetla
wipo
Jak chcesz zmienic kolor tabeli to w onclicku daj document.getElementById('id komorki').style.background='#ffff00';
em-ba
nie wiem czy to miałes na myśli:
Kod
        <tr>
         <td style="border:1px; background-color: green;"></td><td>costam2<input id="costam2" name="costam2" class="check" type="checkbox" onClick="document.getElementById('costam2').style.background='#ffff00'";></td>
        </tr>

jeżeli tak to nie działa... tzn nie zmienia sie kolor po kliknięciu checkboxa :/ ..

probóje z tym onClick na różne sposoby ale za każdym razem nie wychodzi..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.