Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony] sfValidatorFile i problem z Fileinfo
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
phpion
Od kilku godzin się z tym męczę i wciąż jajo. Przy uploadzie pliku w S 1.1.3. wywala mi:
Cytat
Warning: finfo::finfo() [finfo.finfo]: Failed to load magic database at '(null)'. in C:\Program Files\PHP5\PEAR\symfony\validator\sfValidatorFile.class.php on line 203

Warning: finfo::file() [finfo.file]: The invalid fileinfo object. in C:\Program Files\PHP5\PEAR\symfony\validator\sfValidatorFile.class.php on line 208

Przeczytałem mnóstwo komentarzy do tych komunikatów i nie potrafię odpalić tego rozszerzenia. W związku z tym:
czy można zmusić sfValidatorFile aby olał sprawdzanie z użyciem Fileinfo?
Już nie mam do tego sił :/
pion

* na chwilę obecną totalnie olałem te ostrzeżenia - w trybie produkcyjnym i tak ich nie widać więc... luz.
-=Peter=-
Z tego co pamiętam można wybrać metodę którą się sprawdza mime plików. Odpowiedzialny za to jest parametr "mime_type_guessers" w sfValidatorFile. Domyślnie to właśnie fileinfo, ale można ustawić też metodę "na podstawie content type", czy też metodę binarną. Można również napisać swoją własną metodę do sprawdzania mime.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.