Witam serdecznie

jestem w trakcie robienia obsługi serwisu a dokladnie statusu naprawy

mam zrobiony form wpisuje wszystkie dane mam wydruki mam edycje zmiane statusu ale mam problem ze zrobieniem funkcji szukaj

Jak to ma wygladać

nazwa bazy sql to theportal2
nazwa tabeli to serwis
i w tabeli mam okolo 30 wpisów
zaczynaja sie od ID - automatycznie numerowany i koilejne to id_przyjęcia , imei , ......
potrzebuje zrobic wyszukiwarke która na podstawie tych 2 parametrów id_przyjęcia , imei - wyswietli mi tabele z informacjami, wpis znalesiony i wyswietla odpowiednie parametry z tabeli, brak danych w bazie, lub jesli zostanie znaleziony tylko jeden wpis imei ma wyswietlic informacje - telefon o nr imei był naprawiany w przeszłości - i tyswietla tabele danych kiedy to było , czyli jeden z danych z tabeli - imei - który został znaleziony w bazie ale bez identyfikatora ID w który by sie potwierdzil w jednej lini w tabeli slq dzien_przyjecia Jesli bedzie wiecej tych wpisów to maja zostać wyswietlone pozostale wpisy.

Niewiem czy dobrze sie wysłowiłem smile.gif
do wyswietlania menu serwis uzywam index.php?strona=serwis do wpisania danych uzywam index.php?strona=serwis&akcja=dodaj te dane chyba wystarcza - szablony mam w @include 'szablony/'.ktory_szablon().'/serwis_xxxx.html jako odnosnik do wszystkich funkcji jest serwis.php

jesli to mozliwe poprosze o pomoc a moze nawet kilka linijek gotowca smile.gif