Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Powazny problem
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
trust
Witam, mam powazny problem, a mianowicie, wgrałem na server te pliki zobacz
Gdy wchodze na moją strone, www.corvel.pl w rejestracje wpisuje w formularz,gdy zatwierdzam wyskakuje mi bład link.
Proszę o odpowiedz, jestem początkujący
piaseq
Treść błędu wszystko wyjaśnia. W pliku register.php próbujesz dołączyć plik mysql_connect.php, który powinien znajdować się w katalogu connect, a jak widać na pierwszym screenie takiego katalogu na twoim serwerze brak. Domyślam się, że zainstalowałeś jakiś gotowy skrypt. Jeżeli tak, to zapewne nie skopiowałeś tego katalogu.
trust
juz jest ,ale to nic nie zmieniło,
piaseq
Mógłbyś wrzucić fragment pliku register.php, w którym występuje wywołanie funkcji require_once()?
trust
ok obraz , trzeba robic jakąs kwarendę,bo tak słyszałem,prosze o wskazowki
piaseq
Widzę, że nie zadałeś sobie trudu żeby zajrzeć do dokumentacji funkcji require_once(). Brakuje jednej kropki na początku ścieżki do pliku. Ten wpis powinien wyglądać tak:
  1. <?php
  2. require_once('../connect/mysql_connect.php');
  3. ?>
trust
nic nie dało ,prosze o
wskazowki,co dalej,
piaseq
Cytat(trust @ 22.10.2008, 21:47:45 ) *
nic nie dało ,prosze o
wskazowki,co dalej,

Jeżeli komunikat błędu jest identyczny jak na początku to nie mam innych pomysłów. Według mnie przyczyny mogą być dwie:
- nie ma takiego pliku na serwerze
- w funkcji require_once wpisana jest niepoprawna ścieżka.
Więc sprawdź jeszcze raz dokładnie czy plik znajduje się na serwerze i czy podałeś poprawną ścieżkę.
trust
a nie trzeba zadnych programow do obsługi mysql typu."MySQL Command Line Client". Prosze o pomoc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.