Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Logowanie dwóch typów uzytkowników
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
martinstw
Cytat

Witam!

Chciałbym stworzyć logowanie i rejestrowanie użytkowników do mojej strony internetowej ale w dwóch grupach. Pierwsza grupa dla osób które będą wprowadzały zmiany i drukowały na stronach oraz drugą grupę która będzie mogła tylko przeglądać i drukować zawartość strony.

Nie wiem również czy logowanie zastosować na stronie głównej, czy w miejscach, gdzie mogą być wprowadzane zmiany?

Może ktoś poradzi jak można ten problem rozwiązać?
piotrooo89
dwa rodzaje tabel w badzie danych. i oczywiście sesje do obsługi tego wszystkiego... to podstawa... a co do logowania to myślę że jak będziesz używał sesji (nie wyobrażam sobie czego innego) to nie będziesz miał problemu z wyciągnięciem np. odpowiedniego loginu i hasła.
bregovic
Ewentualnie jedna tabela z kolumną 'type' lub coś w tym stylu. Jest to o tyle lepsze że później będziesz mógł rozbudować system o grupy użytkowników. IMO logowanie powinno być na stronie głównej - bardziej konwencjonalnie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.