Czy ktoś widzi coś dziwnego w poniższym kodzie? Niby prosta sprawa - logowanie użytkowników, ale lokalnie działa tylko w Operze i FF, a niestety IE7 i Safari gubią sesję (sprawdzałem przez die, a jak chciałem to zrobić przez Zend_Session::setSaveHandler(new Zend_Session_SaveHandler_DbTable() to dostawałem dwa rekordy - drugi pusty), na serwerze nie działa wogóle ;(
<?php class IndexController extends Mrok_Controller_Action { public function init() { parent::init(); } public function indexAction() { $flashMessenger = $this->_helper->getHelper('FlashMessenger'); $errorMessage = $flashMessenger->getMessages(); } public function loginAction(){ if ($this->_request->isPost()){//to sprawdzamy haselko $login = $this->_request->getParam('login'); $pass = $this->_request->getParam('pass'); $oUser = null; // to w celach testowych if ($oUser == null){ //jesli null to bye bye $flashMessenger = $this->_helper->getHelper('FlashMessenger'); $flashMessenger->addMessage('Niepoprawna nazwa użytkownika lub hasło'); $this->_redirect('/'); } }else{ $this->_redirect('/'); } } } ?>
$oUser = null; // to w celach testowych // aby przetestować flashMessengera
<?php class Mrok_Controller_Action extends Zend_Controller_Action { public function init(){ 'use_only_cookies' => 'on', 'remember_me_seconds' => 1800, 'name' => 'test' )); Zend_Session::start(); $default = new Zend_Session_Namespace(); } } ?>
Korzystam z ZF 1.7.2
Pozdrawiam
Mrok