Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Cannot modify header information - headers already sent
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Skrypty forum
miszczu168
mam problem tego typu iz chce na strone dodac system logowania wspoldzialajacy z systemem logowania na forum.Znalazlem taki skrpt.
Kod
<?php
define('IN_PHPBB', true);
$phpbb_root_path = 'forum/'; //Sciezka do katalogu forum
$phpEx = substr(strrchr(__FILE__, '.'), 1);
include($phpbb_root_path . 'common.' .  $phpEx);
include($phpbb_root_path . 'includes/functions_display.' . $phpEx);

//Sesje
$user->session_begin();
$auth->acl($user->data);

//Statystyki
$total_posts = $config['num_posts'];
$total_topics = $config['num_topics'];
$total_users = $config['num_users'];
$newest_user = $config['newest_username'];
$newest_uid = $config['newest_user_id'];
?>

<?php
if ($user->data['is_registered']) { //Jezeli jestes zalogowany
echo('Witaj '.$user->data['username'].'<br />');
} else { //Albo formularz
echo('<form action="'.$phpbb_root_path.'ucp?mode=login" method="post">
Nazwa uzytkownika: <input type="text" name="username" id="username" /><br />
Haslo uzytkownika: <input type="password" name="password" /><br />
Zapamiętaj mnie: <input type="checkbox" name="autologin" /><br />
<input type="submit" name="login" value="Zaloguj" />');
}
?>

Tematów: <?php echo $total_topics; ?><br />
Użytkowników: <?php echo $total_users; ?><br />
Nowy: <?php echo $newest_user; ?><br />

jednak po wrzuceniu skryptu na strone pokazuje sie blad widoczny na mojej stronie
http://mateusztraczewski.yoyo.pl . Jak widac na powyzszej stronie statystylki z forum dzialaja tylko nie mozna sie zalogowac i wyskakuje glupi error .
Moja strona znajduje sie na tym samym serwerze co forum. Forum mozna zobaczyc na stronie http://mateusztraczewski.yoyo.pl/forum/index.php
Mozecie mi powiedziec co nalezy zmienic w kodzie albo polecic lepszy kod, ktory zawiera system logowania do forum zamieszczony na stronie.
pyro
LINK

@DOWN

to jedynie świadczy o twojej glupocie
miszczu168
po co piszesz cos czym wcale nie pomagasz. Jak nie wiesz to sie nie odzywaj. Szukam juz 2 dzien ale ten mi najbardziej odpowiada wiec prosze o pomoc w edycji skryptu a ty nie wiem co masz na celu takim postem, chyba zalezy ci na zdenerwowaniu mnie albo nabicie sobie ostow;/
hwao
Nie szukaj roziązania dla tego konkretnego przypadku bo go nie znajdziesz.

Poszukaj co oznacza

Cytat
Cannot modify header information - headers already sent

Najczęstrzy problem, najlepiej omówiony. Bardzo prosto naprawić.
hwao
Zakładam że używasz Windowsa i Notatnika: wtedy wystarczy CTRL+G i wpisujesz numer linijki którą chcesz.

Nie do końca dobrze kombinujesz. Lepiej tam nic nie zmieniaj i poszukaj informacji o

ob_start" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual - tutaj jest źródło główne, ale może nie być do końca jasne dla Ciebie, zawsze możesz google. Poza tym chyba na forum Początkujący jest podpięty temat z problemami podstawowymi i właśnie tam jest wyjaśnione jak sobie poradzić z tym który dotką Ciebie.
miszczu168
a wiec tak wygladaja te linijki z pliku sesion.php zkopiowalem i ponumerowalem linijki. Wedłóg tego co pisze na stronie blad powinien znajdowac sie w linijce 990 ale ja nie znam jezyka php wiec po raz kolejny prosze was o pomoc w znalezieniu bledu. skopiowalem tutaj czesc pliku od linijki 988 do 991 jesli to za maly fragment napiszcie.

Kod

988.     $domain = (!$config['cookie_domain'] || $config['cookie_domain'] == 'localhost' || $config['cookie_domain'] == '127.0.0.1') ? '' : '; domain=' . $config['cookie_domain'];
989.
990.     header('Set-Cookie: ' . $name_data . (($cookietime) ? '; expires=' . $expire : '') . '; path=' . $config['cookie_path'] . $domain . ((!$config['cookie_secure']) ? '' : '; secure') . '; HttpOnly', false);
991.   }
widze ze jest to troche nieczytelne wiec wystawiam plik http://mateusztraczewski.yoyo.pl/session.txt

ok juz uporalem sie z tym bledem. Nie wyswietlaja mi sie dziwny tekst ale dalej nie moge zalogowac sie. Moze ktos mi powie gdzie znajduje sie problem?

zauwazylem ze po logowaniu na forum otwiera mi sie adres forum/ucp.php?mode=login a po logowaniu na stronie
forum/ucp?mode=login czy moze ktos wie jak to zmienic?

ok juz wszystkiego doszlem , skrypt dziala jak nalezy.
prosze administracje forum o usuniecie topicu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.