Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: mssql_connect i sesje
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > Microsoft SQL Server / MSDE
polibode
witam

Mam problem z tym , że chciałbym aby połączenie mssql_connect było utrzymywane w całym zakresie sesji
Chodzi oto , że jeden użytkownik loguje się do systemu www i w tym czasie drugi , ale obaj działają na tym samym spidzie.
Jest problem, bo chciałbym aby tylko raz połączyć się z bazą , a nie za każdym querry.

proszę o podpowiedź
EdeusEx
Ja mówię, że raczej tak się nie da. Jak przechodzisz do innego pliku, wykonuje się inny kod niż w poprzednim, więc albo robisz plik z połączeniem i potem tylko pod-sekcje korzystające z jednego połączenia (z jednego mysql_connect w jednym pliku, które wywoływane jest za każdym razem), albo nie wiem - może istnieje jakiś inny sposób.
Zbłąkany
@EdeusEx: bredzisz, weź coś na gorączkę tongue.gif
@polibode: da się, napisz daemon'a, który będzie działać cały czas i cały czas będzie połączony z sesją za pomocą mssql_pconnect. Ewentualnie użycie samego mssql_pconnect, ale nie wiem, czy dokładnie o to Tobie chodzi smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.