Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [AJAX] Pytanie w sprawie divów
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
slawek3422
Witam.
Od kilku dni nurtuje mnie pewna rzecz, z którą mam problem.
Otóż mam sobie plik index.html w którym mam buttony. Po kliknięciu w button jego ID leci do skryptu JS, ten przesyła do odpowiedniego skryptu PHP i wynik wyświetlany jest w divie w pliku index.htm.
Mój problem polega na tym, że nie potrafię wyczarować działającej strony w przypadku gdy to co wyświetla plik PHP w divie ma w sobie kolejnego DIVA i kolejne buttony.
Może jaśniej: jest index.htm, wchodzimy i klikamy w jeden z buttonów, do diva ładuje się strona z kolejnymi buttonami i kolejnym divem, mimo tego że te załadowane buttony w onclick odwołują się do innej funkcji w innym pliku i mają ładować się do innego diva to odświerza mi się główny div a nie ten załadowany z pliku PHP, jak temu zaradzić ? ... ale namieszałem smile.gif
erix
Musisz ponownie podpiąć zdarzenia. [;

Jeśli chodzi o jQuery, to są wtyczki DOMListener albo po prostu funkcja live.
kamil4u
A jeśli chodzi o JS(w jQuery też, tyle, że tam to uprościli) to nawigacja po DOM(na tym co zostanie wygenerowane) i http://www.quirksmode.org/js/eventSimple.html
slawek3422
oj, a myślałem, że to nie będzie takie skomplikowane, nie jestem biegły w js a tym bardziej w jquery sad.gif no nic, dzięki za podpowiedzi
kamil4u
Nie jest to wcale, aż tak trudne - wystarczy, że znasz podstawy JS, a DOM i zdarzeń możesz się douczyć nawet w dobę smile.gif - jak chcesz konkretniejsze rady, przedstaw problem graficznie + przykładowy kod jaki możesz otrzymać po kliknięciu w odpowiedni przycisk. Wtedy będę mógł podać konkretne funkcje, które można by było wykorzystać - bo teraz to strzelanie w ciemno tongue.gif
slawek3422
temat nieaktualny smile.gif poradziłem sobie, z pomocą przyszedł mintAjax
Ajdacho
Rozwiązanie jest bardzo proste . Do każdego diva na stronie możesz się odezwać w ten sposób:

document.getElementById("nazwa_diva")

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.